
Сніданок - найважливіший прийом їжі за день. Дієтологи кажуть, що саме вранці важливо готувати ситні страви, щоб організм отримав усі необхідні вітаміни та мінерали.
Пропонуємо вашій увазі 5 рецептів сніданків, на приготування яких не піде багато часу.
Вівсяна каша з арахісовою пастою та малиною

- молоко - 2 склянки;
- вівсяні пластівці - 1 склянка;
- арахісова паста - 3 ст.л;
- малина (можна взяти інші ягоди) - 100 гр;
- арахіс - жменя.
Беремо каструлю, підігріваємо в ній молоко, потім висипаємо вівсяні пластівці. Додаємо арахісову пасту і перемішуємо. Варимо доти, доки каша не загусне. Точний час можна дізнатися, прочитавши інструкцію до пластівців, які ви купили. Наприкінці насипаємо кашу в тарілку, додаємо свіжі ягоди та арахіс.
Хрусткий омлет із сиром і зеленню

- яйця - 2 шт;
- молоко - 2 ст. л;
- сіль, перець, спеції - за смаком;
- твердий сир - 50 гр.
Читайте такожЩо приготувати з абрикосів: 4 простих літніх стравимолоко з яйцями, сіллю, перцем і спеціями. Натираємо сир на тертці та висипаємо рівним шаром на дно сковороди, не нагріваючи її. Потім ставимо на середній вогонь і чекаємо, поки сир розплавиться і почне кипіти. Заливаємо сумішшю з яєць, накриваємо кришкою і готуємо 2-3 хвилини. Дивіться, щоб верхівка омлету була сухою. Перед тим, як подавати на стіл, складіть омлет навпіл.
Сирники з ягодами

- сир - 500 гр;
- яйця - 2 шт;
- борошно - 0.5 склянки;
- манна крупа - 0.5 склянки;
- цукор - 2 ст.л;
- сіль - щіпка;
- сода - на кінчику ножа.
Висипаємо сир у тарілку, вбиваємо яйця, додаємо цукор, чверть склянки борошна, сіль і соду. Перемішуємо, дивимося, щоб тісто нагадувало густу сметану.
В окрему ємність висипаємо борошно, що залишилося, і манку. Ложкою набираємо тісто, обвалюємо його в цьому паніруванні й обсмажуємо на розігрітій сковороді. Можна використовувати вершкове масло або соняшникову олію для смаження. Подаємо до столу, посипаючи ягодами.
Французькі грінки з бананом

- батон - 3 скибочки;
- яйця - 2 шт;
- молоко - 50 мл;
- сіль, цукор - за смаком;
- вершкове масло - 50 гр;
- кориця;
- банан - 1 шт.
Збиваємо яйця з молоком, сіллю, цукром і корицею. Кожну скибочку батона обвалюємо в суміші й обсмажуємо з двох боків на сковороді. Важливо, щоб утворилася хрустка скоринка. Подаємо разом із нарізаним кружечками бананом.
Авокадо з лососем і яйцем

- яйця курячі (або перепелині) - 4 шт;
- авокадо - 2 шт;
- перець, сіль, приправи - за смаком;
- лосось або інша червона риба - 4 скибочки;
- половинка лимона;
- зелень - за бажанням.
Миємо авокадо, розрізаємо його навпіл. Дістаємо кісточку і трохи м'якоті, щоб звільнити місце для начинки. Не забуваємо скропити лимонним соком, щоб плід не потемнів. Усередині викладаємо шматочки риби, зверху вбиваємо яйце й акуратно посипаємо травами. Поміщаємо в розігріту до 180°C і готуємо 10-15 хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.