Рецепти сніданків / pinterest.ru

Сніданок - найважливіший прийом їжі за день. Дієтологи кажуть, що саме вранці важливо готувати ситні страви, щоб організм отримав всі необхідні вітаміни і мінерали.

Пропонуємо вашій увазі 5 рецептів сніданків, на приготування яких не піде багато часу. 

Вівсяна каша з арахісовою пастою і малиною

Вівсяна каша на сніданок / pinterest.ru
  • молоко - 2 склянки;
  • вівсяні пластівці - 1 стакан;
  • арахісова паста - 3 ст. л;
  • малина (можна взяти інші ягоди) - 100 гр;
  • арахіс - жменя.

Беремо каструлю, підігріваємо в ній молоко, потім висипаємо вівсяні пластівці. Додаємо арахісову пасту і перемішуємо. Варимо до тих пір, поки каша не загусне. Точний час можна дізнатися, прочитавши інструкцію до пластівців, які ви купили. В кінці насипаємо кашу в тарілку, додаємо свіжі ягоди і арахіс.

Відео дня

Хрусткий омлет з сиром і зеленню

Швидке блюдо з яєць / pinterest.ru
  • яйця - 2 шт;
  • молоко - 2 ст. л;
  • сіль, перець, спеції - за смаком;
  • твердий сир - 50 гр.

Читайте такожЩо приготувати з абрикосів: 4 простих літніхЗбиваємо молоко з яйцями, сіллю, перцем і спеціями. Натираємо сир на тертці і висипаємо рівним шаром на дно сковороди, не нагріваючи її. Потім ставимо на середній вогонь і чекаємо, поки сир розплавиться і почне кипіти. Заливаємо сумішшю з яєць, накриваємо кришкою і готуємо 2-3 хвилини. Дивіться, щоб верхівка омлету була сухою. Перед тим, як подавати на стіл, складіть омлет навпіл.

Сирники з ягодами

Простий рецепт сирників / pinterest.ru
  • сир - 500 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • борошно - 0.5 склянки;
  • манна крупа - 0.5 склянки;
  • цукор - 2 ст. л;
  • сіль - щіпка;
  • сода - на кінчику ножа.

Висипаємо сир в тарілку, вбиваємо яйця, додаємо цукор, чверть склянки борошна, сіль і соду. Перемішуємо, дивимося, щоб тісто нагадувало густу сметану.

В окрему ємність висипаємо борошно, що залишилося, і манку. Ложкою набираємо тісто, обвалюємо його в цій паніровці і обсмажуємо на розігрітій сковороді. Можна використовувати вершкову або соняшникову олію для смаження. Подаємо до столу, посипаючи ягодами.

Французькі грінки з бананом

Смачні хрусткі грінки / pinterest.ru
  • батон - 3 скибочки;
  • яйця - 2 шт;
  • молоко - 50 мл;
  • сіль, цукор - за смаком;
  • вершкове масло - 50 гр;
  • кориця;
  • банан - 1 шт.

Збиваємо яйця з молоком, сіллю, цукром і корицею. Кожну скибочку батона обвалюють в суміші і обсмажуємо з двох сторін на сковороді. Важливо, щоб утворилася хрустка скоринка. Подаємо разом з нарізаним кружечками бананом.

Авокадо з лососем і яйцем

Поживне авокадо з лососем / pinterest.ru
  • яйця курячі ( або перепелині) - 4 шт;
  • авокадо - 2 шт;
  • перець, сіль, приправи - за смаком;
  • лосось або інша червона риба - 4 скибочки;
  • половинка лимона;
  • зелень - за бажанням.

Миємо авокадо, розрізаємо його навпіл. Дістаємо кісточку і трохи м'якоті, щоб звільнити місце для начинки. Не забуваємо скропити лимонним соком, щоб плід не потемнів. Усередині викладаємо шматочки риби, зверху вбиваємо яйце і акуратно посипаємо травами. Розміщуємо в розігріту до 180°C і готуємо 10-15 хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.

Вас також може зацікавити: