Рибні фрикадельки рецепт / фото ua.depositphotos.com

Фрикадельки з рибного фаршу - це нескладне, дієтичне і дуже смачна страва. Такі ласощі сподобаються людям, які не люблять рибу у звичайному вигляді. Також страва сподобається дітям. Для м'ясних фрикадельок підійде нежирна біла риба: щука, окунь, хек. Тушкувати м'ясні кульки можна в бульйоні, сметані, томатному соусі, або зварити в супі.

Рибні фрикадельки в сметані

  • Рибний фарш - 600 г.
  • Вівсяні пластівці - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Сметана 15% - 250 г.
  • Вода - 5 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Паприка мелена - 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.

Читайте такожАроматний шашлик: як смачно готувати м'ясо, овочі та гриби на багаттіСметану в рецепті можна замінити томатною пастою, якщо ви хочете приготувати рибні фрикадельки в томатному соусі.

Змішати рибний фарш, яйце, дрібно нарізану цибулю, вівсяні пластівці, соєвий соус, рослинну олію, приправу хмелі-сунелі. Посолити і перемішати фарш. Додати дві ложки сметани і знову перемішати. Решту сметани перемішати з водою, паприкою, меленим перцем.

Для приготування в духовці у місткість для запікання на дно викласти кілька ложок сметанного соусу, потім фрикадельки. Полити рештою соусу. Духовку розігріти до 150 градусів. Випікати фрикадельки 40 хвилин.

Для приготування на плиті фрикадельки обваляти в борошні, розігріти в сковороді олію і викласти в неї рибні кульки. Обсмажити до золотистої скоринки з усіх боків (приблизно 15 хвилин), потім влити соус і тушкувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram