Фрикадельки з рибного фаршу - це нескладне, дієтичне і дуже смачна страва. Такі ласощі сподобаються людям, які не люблять рибу у звичайному вигляді. Також страва сподобається дітям. Для м'ясних фрикадельок підійде нежирна біла риба: щука, окунь, хек. Тушкувати м'ясні кульки можна в бульйоні, сметані, томатному соусі, або зварити в супі.
Рибні фрикадельки в сметані
- Рибний фарш - 600 г.
- Вівсяні пластівці - 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Сметана 15% - 250 г.
- Вода - 5 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Яйця курячі - 1 шт.
- Паприка мелена - 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
Читайте такожАроматний шашлик: як смачно готувати м'ясо, овочі та гриби на багаттіСметану в рецепті можна замінити томатною пастою, якщо ви хочете приготувати рибні фрикадельки в томатному соусі.
Змішати рибний фарш, яйце, дрібно нарізану цибулю, вівсяні пластівці, соєвий соус, рослинну олію, приправу хмелі-сунелі. Посолити і перемішати фарш. Додати дві ложки сметани і знову перемішати. Решту сметани перемішати з водою, паприкою, меленим перцем.
Для приготування в духовці у місткість для запікання на дно викласти кілька ложок сметанного соусу, потім фрикадельки. Полити рештою соусу. Духовку розігріти до 150 градусів. Випікати фрикадельки 40 хвилин.
Для приготування на плиті фрикадельки обваляти в борошні, розігріти в сковороді олію і викласти в неї рибні кульки. Обсмажити до золотистої скоринки з усіх боків (приблизно 15 хвилин), потім влити соус і тушкувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.
Читайте також інші рецепти: