
Засипана капуста - це давня українська страва родом із Західної України. Традиційно засипану капусту подавали на весілля і свята. Є кілька варіантів її приготування, але незмінний інгредієнт у кожному рецепті - це капуста, квашена або свіжа, яку засипають пшоном. Засипану капусту любив відомий український письменник Іван Франко - цим рецептом і поділимося з вами.
Раніше ми розповідали, як приготувати борщ з карасями - улюблену страву Тараса Шевченка.
Капуста, засипана пшоном
Для приготування вам знадобляться:
- свіжа капуста - 400 г;
- квашена капуста - 200 г;
- пшоно - 200 г;
- морква - 1 шт.;
- олія;
- сіль - за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком;
- духмяний перець горошком - 2-3 шт.
Посічіть і протушкуйте протягом 5 хвилин на сковороді з олією. Додайте квашену капусту і протушкуйте ще 5 хвилин. Посоліть, поперчіть. Натріть моркву на дрібній тертці і викладіть шаром в посуд для запікання. Додайте духмяний перець. Покладіть в капусту пшоно і перемішайте. Викладіть на моркву, додайте трохи води і 2 ст. л. олії. Накрийте кришкою і поставте в духовку - тушкуйте при 160°С близько години.
При подачі на стіл посипте засипану капусту бринзою і м'ясними шкварками.