Що приготувати з ожини / ua.depositphotos.com

Відомо, що ожина має протизапальні властивості, зменшує біль при менструаціях і ПМС. Регулярне вживання ожини позитивно позначається на стані шкіри. Раніше ми розповідали, що як приготувати варення з чорниці, а сьогодні пропонуємо добірку рецептів з іншої, не менш корисної ягоди.

Випічка з ожини - сметанний пиріг

Смачний пиріг з ожиною і яблуками / pixabay.com
  • вершкове масло - 75 гр;
  • яйце - 1 шт;
  • цукор - 150 гр;
  • борошно - 150 гр;
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • ожина - 200 гр;
  • сметана 20% жирності - 200 гр;
  • молоко - 250 мл;
  • ванільна суміш для пудингу - 40 гр.

Вершкове масло розм'якшити, розтерти з 75 грамами цукру. Додати яйце, борошно просіяти з розпушувачем і всипати в масу. Тісто перемішати і зібрати в кулю. Обернути плівкою, прибрати в холодильник на півгодини.

Читайте такожКонсервована морква на зиму: 4 простих і смачних рецептиВ окрему ємність вилити молоко, додати цукор, що залишився, і суміш для пудингу. Перемішати, додати сметану, злегка збити віночком, щоб прибрати грудочки. Ожину промити, просушити.

Відео дня

Дістати тісто з холодильника, рівномірно розподілити за формою, зробивши бортики. Вилити в тісто сметанну суміш, викласти ягоди. Випікати пиріг в духовці 40-45 хвилин при 180°C.

Варення з ожини - п'ятихвилинка

  • ожина - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Ягоди промити, просушити, перекласти в емальовану миску. Посипати цукром і залишити на 6-8 годин. Дочекатися, поки ожина пустить сік, поставити ємність на вогонь. Довести до кипіння, варити на середньому вогні, помішуючи. В кінці розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками. Зберігати, як зручно - таке варення не вимагає особливого звернення.

Компот з ожини на зиму

Як зробити компот на зиму / ua.depositphotos.com

Кількість інгредієнтів вказано на 2 літри напою:

  • ожина - 350 гр;
  • цукор - 250 гр;
  • вода - 1.8 л.

Ягоди перебрати, промити, просушити. Викласти ожину в стерилізовані банки на 1\3. Закип'ятити воду, залити ягоди в банках і накрити кришками. Злити воду з банок в каструлю, всипати цукор, довести до кипіння і через 3 хвилини зняти з вогню. Залити сиропом ягоди в банках, щільно закрити кришками, банки перевернути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Пиріг з яблуками і ожиною

  • борошно - 2 склянки;
  • сметана - 200 гр;
  • маргарин - 240 гр;
  • розпушувач - 1 пачка;
  • цукор - 200 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • яблука - 750 гр;
  • ожина - 250 гр;
  • кориця - 0.5 ч.л;
  • цукор - 150 гр;
  • манна крупа - 2 ст.л.

Розтопити 200 гр маргарину, змішати з цукром і яйцем + 1 білок, додати сметану. 2\3 борошна змішати з розпушувачем, потім з'єднати рідку і суху частину тіста. Поступово додати борошно, що залишилося, тісто має добре відставати від рук.

Розкачати другу частину тіста, обрізати ножем за формою дека, викласти на пиріг. Змастити зверху жовтком і відправити в духовку, розігріту до 200°C. Час випікання - 35-40 хвилин.

Вас також може зацікавити: