Як приготувати паштет з яловичої печінки / depositphotos.com

Курячий, яловичий або свинячий паштет - закуска, яку можна придбати в будь-якому магазині. Але навіщо, якщо його легко приготувати самостійно зі знайомих інгредієнтів. УНІАН з'ясував, який найсмачніший паштет і які рецепти точно потрібно записати собі.

Обов'язково запам'ятайте прості рекомендації, знаючи про які, у вас вийде зробити ніжний і ситний паштет.

Як роблять паштет - поради / Інфографіка УНІАН

Раніше ми розповідали, що приготувати з печінки, крім паштету.

Відео дня

Паштет домашній в салі

  • Печінка індича - 500 г
  • Сало свіже, шпик - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Солі
  • Перець чорний мелений
  • Мускатний горіх - щіпка
  • Тонкий пласт сала (товщина - до 0,8 см), (розмір - 20х20 см)

Печінку вимити, обсушити, подрібнити, а сало нарізати шматками 2х2 см. На сковороді з маслом обсмажити печінку, сало і цибулю, нарізану півкільцями, 10 хвилин. Пару шматочків печінки дрібно нарізати (до 0.5 см в діаметрі), а решту разом з салом і цибулею пропустити через м'ясорубку або блендер. Додати жовток, сіль, перець, мускатний горіх. Окремо збити білок і акуратно підмішати в масу, додати подрібнені шматочки печінки.

Вистелити фольгу на форму, викласти пласт сала. Посолити, поперчити, зверху викласти паштет і сформувати рулет. Посипати сіллю і перцем, загорнути у фольгу. Випікати в духовці 30-40 хвилин при 180°C. Остудити в духовці, а потім прибрати в холодильник.

Паштет з печінки яловичини з маслом і зеленню

Печінковий паштет-рецепт / depositphotos.com

Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб до моменту приготування воно було м'яким.

  • Печінка яловича - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 200 г
  • Масло рослинне - 1 ст. л
  • Кріп свіжий - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Печінка вимити, обсушити, нарізати шматочками. Налити в каструлю воду, покласти печінку, два рази довести до кипіння, після другого зняти піну, зменшити вогонь і варити 20 хвилин. Злити воду, остудити. Цибулю і моркву нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з маслом 5-7 хвилин. Половину печінки і овочів викласти в чашу блендера, подрібнити, викласти на окрему тарілку. Так само вчинити з другою половиною інгредієнтів.

З'єднати масу в одній ємності, посолити, поперчити, додати 50 гр масла, перемішати. Кріп подрібнити, з'єднати в тарілці з маслом, що залишилося. На столі розстелити фольгу, зверху застелити харчовою плівкою, викласти паштет товстим шаром, змастити маслом з кропом. Згорнути рулет, акуратно загортаючи фольгу. Прибрати в холодильник на 3 години. Охолоджений рулет нарізати кружечками.

Ніжний паштет з курячої печінки з сиром

  • Печінка куряча - 500 г
  • Сметана 20% - 80 мл
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 2 ст. л
  • Сир - 50 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Горіх мускатний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло рослинне - для обсмажування

Печінку вимити, обсушити, обваляти кожен шматочок в борошні. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити печінку на рослинній олії з двох сторін. Додати цибулю, перемішати, смажити до готовності. Викласти сметану, сіль і спеції, знову перемішати, влити 50 мл води, накрити кришкою, тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.

Варені яйця і твердий сир натерти на тертці, з'єднати в одному посуді і додати вершкове масло, перемішати. Готову печінку пропустити через м'ясорубку, додатково розім'яти виделкою.

Постелити харчову плівку, на неї викласти паштет, зверху розподілити начинку. Акуратно згорнути паштет, кінці плівки скрутити в джгут, а сам рулет кілька разів прокрутити на столі, щоб він став щільним. Прибрати в холодильник на 1-2 години.

Вас також можуть зацікавити новини: