Подібна ситуація спостерігається з учнями сільських шкіл / фото shutterstock

Уповноважений з прав дитини в Кемеровській області Дмитро Кисліцин розповів про те, що школярі в регіоні почали масово падати в голодні непритомності.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Сибір».

За словами омбудсмена, з недавніх пір до нього стали звертатися класні керівники, які помітили соціальне розшарування серед учнів, пов'язане з харчуванням.

Відео дня

Читайте такожВчили "ботати по фені": у РФ «авторитети» пояснювали учням, як не стати «півнем» на зоні

"Одні діти у нас йдуть на обід у школах, а інші сидять у класах і не обідають. Почастішали випадки падіння дітей в голодні непритомності, що змушує турбуватися. (У батьків, - ред.) немає грошей, щоб погодувати дитину з ранку, а тим більше дати їй на обід ті самі 50 рублів, які дитина повинна платити за обіди. Ці випадки не поодинокі, спочатку була одна дитина, тепер покотився цілий ком", - сказав Кисліцин.

Він зазначив, що така ситуація спостерігається з учнями сільських шкіл і дітьми, яких привозять до школи з селищ.

Омбудсмен наголосив, що для вирішення питання з харчуванням він був змушений звернутися до комерційного підприємства з проханням сплачувати дітям. На сьогоднішній день "шефство" взято над однією зі шкіл Кемеровського району, допомога надається 11 дітям.

За оцінкою Кисліцина, дана проблема актуальна і для інших сільських шкіл регіону і для її вирішення необхідно увага держави, в тому числі депутатів облради.

Як повідомила "РБК-Росія" старший помічник керівника слідчого управління по зв'язках зі ЗМІ СК по регіону Надія Ананьєва, Слідчий комітет РФ вже перевіряє інформацію про випадки голодної непритомності в школах на території Кемеровської області.