У РФ силовик написав заяву на активістку, яка брала участь в акціях протесту / Фото: Девід Френкель, Медиазона

Заступник начальника поліції Санкт-Петербурга з охорони громадського порядку Віктор Борисенко написав заяву з проханням провести перевірку відносно дівчини, яка нібито образила його на акції протесту. Активістка сказала силовику, що у нього «немає совісті».

Читайте також"Треба було кликати Рамштайн": Шнурів висміяв протест у Москві

Про це повідомляє Znak.com, посилаючись на правозахисника Дінара Ідрісова. Заява Борисенка надійшла до 28 відділу поліції – він просить провести перевірку щодо активістки Марії Іванової, яка під час затримання сказала силовику, що у нього «совісті немає». Борисенко вважає це образою.

Відео дня

За словами правозахисника, заяву силовика передадуть в Слідчий комітет, який почне перевірку щодо порушення кримінальної справи за статтею 319 КК РФ («Образа представника влади»).

Акція на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму пройшла в Петербурзі 10 серпня. За підрахунками очевидців, її відвідали близько 500 осіб, з них 80 були затримані.

Нагадаємо, 10 серпня в російських містах відбулися акції за чесні вибори, зокрема, в Москві вимагали допустити до виборів незареєстрованих кандидатів у Московську міську думу.

Російська поліція затримала 352 людини у зв'язку з акціями протесту 10 серпня. За даними порталу «ОВД-Инфо», 256 осіб затримали в Москві, 79 – в Санкт-Петербурзі, 13 – в Ростові-на-Дону, ще по двоє – в Брянську та Сиктивкарі.