На байкера Путіна написали заяву за порушення ПДР / фото kremlin.ru

Юрист з Владивостока Максим Чихунов написав заяву про притягнення до адміністративної відповідальності президента РФ Володимира Путіна за порушення ПДР – їзду на мотоциклі без шолома.

Про це повідомляє «Крым.Реалии», посилаючись на кореспондента проекта "Сибирь.Реалии".

Читайте такожРейтинг Путіна впав до мінімуму за 18 років

Відео дня

Так, 10 серпня Путін незаконно відвідав окупований Крим, де взяв участь у шоу прокремлівського мотоклубу «Нічні вовки». Російський президент катався на мотоциклі «Урал» Севастополем, разом з посібником терористів Сергієм Аксьоновим. На фото прес-служби Кремля можна бачити, що у Путіна немає шолома.

Заяву на президента РФ направлено через інтернет-приймальню начальника відділу ДІБДР по місту Севастополю. Чихунов також попросив притягнути до відповідальності інших учасників мотопробігу.

Юрист пояснив, що написав заяву тому що Путін "здійснює правопорушення. Він і його оточення. Закон для всіх єдиний. Жодних подвійних стандартів". За його словами, реакції на заяву поки не послідувало.

Зазначимо, відповідно до статті 12.6 КоАП РФ, управління мотоциклом або перевезення пасажирів на мотоциклі без мотошоломів або в незастебнутих мотошоломах тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі однієї тисячі рублів (приблизно 380 грн).

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною відвідуванням 10 серпня президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тимчасово окупованих територій України - Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.