НП сталася в аеропорту Барнаула / Скріншот

У російському Барнаулі розслідують обставини жорсткої посадки Boeing 767, який прилетів з В'єтнаму. Після посадки стійка шасі лайнера загорілася, і людям довелося негайно залишити борт.

Після приземлення по медичну допомогу звернулися 56 осіб, передає НТВ.

За останніми даними, госпіталізація знадобилася лише одній пасажирці — її з травмами внутрішніх органів відправили в клінічну лікарню. У двох — перелом щиколоток. У третього пацієнта уточнюється діагноз — підозрюють «компресійний перелом хребта». Всього на борту лайнера авіакомпанії Air Azur перебували 344 людини, в тому числі 10 членів екіпажу.

Відео дня

Читайте такожУ Росії пасажирський літак екстрено сів через непритомного пілота

За попередньою інформацією, одразу після того, як літак торкнувся смуги, в салон пішов дим від шасі. Пілоти повідомили про можливий спалах, було оголошено тривогу.

"Задимлення було від шасі, ми так зрозуміли. Запах був просто гуми, і всі в паніці просто бігли в поле. Приземлення було не жорстким, але, коли спускалися з повітряних трапів, у паніці скидали один одного, ну, самі розумієте. Струси, переломи, щось таке було", - розповіла пасажирка Євгена Антипова.

Зараз аеропорт працює без затримок. Розслідування інциденту ведуть СУ СК на транспорті, прокуратура й Мінтранс Алтайського краю.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня лайнер "Аерофлоту" Sukhoi Superjet 100, що летів з Москви в Мурманськ, здійснив аварійну посадку в московському аеропорту "Шереметьєво". Основна версія займання літака - влучання блискавки. Всього на борту літака було 78 осіб - 73 пасажири і п'ять членів екіпажу. В результаті катастрофи загинула 41 людина.