Росіянин не пережив допиту у поліцейському відділку / aif.ru

36-річний росіянин Тимур Хінчагов помер у реанімації після допиту у відділку поліції селища Бор Ленінградської області РФ.

Читайте такожРосійський "Наполеон-вбивця" допоміг французьким ультраправим відвідати окупований Крим

Про це повідомляє «Кавказ.Реалии» (проект «Радіо Свобода»), посилаючись на сестру загиблого – Карину Хінчагову.

Відео дня

"23 жовтня він посварився зі своєю цивільною дружиною в магазині, – розповіла вона. – Вони навіть не сварилися, просто говорили на високих тонах. Під час їх розмови співробітники супермаркету викликали поліцію", – пояснила вона.

Чоловіка доставили у відділ поліції. Його цивільна дружина дзвонила туди, щоб дізнатися, коли його відпустять. Їй повідомили, що відпустять Хінчагова протягом доби, оскільки пред'явити йому нічого.

Проте, вранці 24 жовтня Тимур вже був в реанімації міста Пікалеве. Лікар повідомив рідним, що чоловік перебуває "в дуже важкому, нестабільному стані, його мозок сильно пошкоджений, а всім травмам не більше доби".

За словами сестри загиблого, в поліції все заперечують, і заявляють, що лікар таке сказати не міг.

«Вони стверджують, що у них є відео, на якому видно, що він бився головою об стіни, але показати мені його не можуть до завершення слідчих дій», – розповіла Карина Хінчагова.

При цьому у свідоцтві про смерть зазначається, що "причина смерті не встановлена".

Сестрі загиблого повідомили про порушення за даними фактами кримінальної справи за ч. 4 ст. 111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю).

«Мені мого брата вже ніхто не поверне, але я хочу, щоб в майбутньому більше ніхто не постраждав, щоб нічиїх дітей не вбили", – підсумувала жінка.

Раніше в російському Нижньому Новгороді троє таксистів вбили пасажира за те, що той відмовився платити.