За словами організаторів, «будинок Соколова вписався і в тематику, і в маршрут екскурсії» / vk.com/bloodypiter

Мешканці Санкт-Петербургу зробили з дому викладача Олега Соколова, якого обвинувачують у вбивстві студентки, туристичну локацію. Іноземцям також пропонують відвідати місце біля річки Мойка, у яку, за даними слідчих, Соколов намагався викинути відрубані руки дівчини.

Дивне оголошення з’явилось у російській соцмережі ВК.

Читайте такожКатував праскою: екс-коханка російського "Наполеона-вбивці" розповіла жахливі подробиці зі спільного життя

Відео дня

На першу екскурсію під назвою «Кривавий Петербург» та вартістю 700 рублів вже записалось 30 охочих.

«Єдина екскурсія про найжорстокіші вбивства, які відбувалися у центрі Петербургу у XIX-XXI століттях: хто вбив «святого старця» Григорія Распутіна, у якій парадній проживав Родіон Раскольніков, як есери пограбували поштову карету, де повісився Сергій Єсенін та з якого дому доцент Соколов виносив останки коханки», – йдеться у програмі екскурсії.

Автори ідеї заявляють, що таким чином хочуть привернути увагу до домашнього насильства. За їхніми словами, «будинок Соколова вписався і в тематику, і в маршрут екскурсії».

Водночас прохід до річки Мойки, куди доцент викинув частини тіла дівчини, більше не повторюватимуть через брак охочих.

Як повідомлялося, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої.

У квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки і її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет.

Пізніше стало відомо, що випускниця російського вишу Анастасія Єщенко, у вбивстві якого підозрюють доцента, історика Олега Соколова, загинула від вогнепального поранення.