Політик упевнений, що в слові "холопи" немає нічого образливого / Скріншот - Youtube - Росія 24

Одіозний лідер російської ЛДПР Володимир Жириновський прокоментував власні слова про "холопів" та "кріпосне право", які він днями озвучив на адресу росіян.

Про це він сказав в коментарі "РИА Новостям" під час прогулянки по ярмарку на Манежній площі, де також роздавав гроші присутнім.

"Так ми з вами всі холопи... Безправні, безкінні, безквартирні", - заявив він, закликавши не ображатися на такі характеристики. При цьому Жириновський нагадав, що слово "хлопці" походить від слова "холоп", і хлопці - це молоді хлопці, безробітні і бідні.

Відео дня

"Ми [народ] і є холопи... І кріпосне право: діти від батьків залежать, батьки від дітей залежать - це і є кріпосне право, і цього слова не треба соромитися", - уточнив він.

Читайте такожЖириновський запропонував припинити продаж алкоголю в буфеті Держдуми

Лідер ЛДПР також заявив, що людям треба роздавати більше грошей, оскільки, на його думку, народ потребує цієї допомоги.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Красній площі Жириновський, роздаючи гроші людям, що зібралися навколо нього, сказав: "Діти, інваліди, хто ще? Сироти, кріпаки, холопи".

Російські ЗМІ пишуть, що Жириновський протягом всіх новорічних канікул активно відвідує ярмарки і місця народних гулянь. На Красній площі, крім грошей, він ще активно роздавав тільки що куплені сувеніри та чебуреки.