Співробітники поліції дають неправдиві свідчення на користь колеги / фото pixabay.com

У селі Дульдурга (Забайкальський Край) поліцейський побив вчительку, яка завадила йому лопати повітряні кульки під час свята в сільському кафе.

Про це прокурор Дульдургинського району Олексій Іванов повідомив виданню "Чита.ру".

За даними слідства, 5 жовтня 2019 року вчителі відзначали День вчителя в кафе "Золотий дракон". У цей час у сусідньому кафе поліцейські святкували День працівників карного розшуку, але потім перемістилися в "Золотий дракон". Там один із співробітників МВС став лопати повітряні кульки.

Відео дня

Як розповів прокурор Іванов, в якийсь момент одна з вчительок зробила поліцейському зауваження і попросила дати кулькам спокій. Але коли жінка пішла на танцмайданчик, співробітник поліції завдавав їй удар по обличчю, схопив за волосся і потягнув до виходу з кафе. При цьому колеги правоохоронці не стали втручатися в ситуацію, а побиття зупинили вчителі.

Читайте такожУ Росії поліцейські намагалися розбудити пасажира таксі електрошокером, але випадково вбили

У підсумку поліцейський, що напав на вчительку, утік із кафе, а потерпіла спочатку не хотіла писати заяву: вона чекала, що її кривдник вибачиться перед нею, але цього не сталося. У результаті за фактом події було порушено кримінальну справу за статтею 116 КК РФ ("Побої").

Прокурор Іванов також зазначив, що тепер на вчительку тиснуть родичі нападника, керівництво школи і районна адміністрація. Усі вони намагаються переконати жінку, що співробітнику МВС необхідно зберегти роботу. "Особисто я не бачу сенсу зберігати кар'єру співробітникові, який б'є громадян через такі незначні приводи, як зауваження через кульки", - резюмував Іванов.

Крім того, за його інформацією, співробітники поліції дають неправдиві свідчення на користь колеги. А сам він вибудовує лінію захисту на те, що жінка нібито сама напала на нього.

Раніше повідомлялося, що в Росії співробітник Росгвардії побив підлітків.