У РФ лікаря викликали в прокуратуру / фото: ua.depositphotos.com

Московського нейрохірурга Всеволода Шурхая, який поскаржився в Росспоживнагляд на брак засобів захисту для медиків у лікарні, де він працює, викликали в прокуратуру.

Про це повідомляє "Настоящее время". Видання 24 березня опублікувало з ним інтерв'ю.

Як говориться в листі з Тверської міжрайонної прокуратури Москви, Шурхая викликали для дачі пояснень у рамках перевірки Центру нейрохірургії імені академіка Бурденка (саме там працює хірург), розпочату після його звернення.

Відео дня

У своєму інтерв'ю лікар розповів, що в його відділенні лікарям не вистачає масок-респіраторів і немає ультрафіолетових ламп, які очищають повітря, – хоча за розпорядженням головного санітарного лікаря Москви столичні лікарні повинні бути забезпечені необхідними засобами захисту.

Читайте такожУ російському МОЗ зазивали не лікувати алкоголем коронавірус

Крім того, хірург розповів, що його співробітникам відділення запропонували виміряти собі температуру ртутним градусником – єдиним на відділення з 40 осіб.

За інформацією російських ЗМІ, після виходу інтерв'ю, 25 березня, головний лікар Центру нейрохірургії імені Бурденка звернувся до Шурхая з проханням "дати письмове пояснення з приводу публікації в ЗМІ". Керівництво також натякало на звільнення хірурга.

Як повідомляв УНІАН, у Росії за добу виявили більше тисячі нових випадків інфікування коронавірусом.

Читайте також: