Москвичі розділилися на думках про атаку дронів / скріншот

Після другої атаки дронів на Москву за останні три доби мешканці російської столиці відчувають тривогу, але намагаються зберігати спокій. Про це виданню The Insider розповіли жителі і співробітники району "Москва-Сіті", куди прилітали безпілотники.

Так на питання, чи чули вони про атаку дронів, літній чоловік сказав кореспонденту, що про це "навіть в Африці чули". А ось молода жінка, стоячи біля висотки з вибитими вікнами, заявила, що "це взагалі вкиди наполовину, фейки і неправда".

На питання "Чи страшно вам?" молодий чоловік зізнався, що "був в шоці".

"Клієнти деякі були налякані, хтось навіть відмовився заїжджати (орендувати офіс в цьому районі – УНІАН), взяли паузу. Люди хвилювалися, багато знайомих, які тут живуть, теж були в шоці, тому що ще час такий – під ранок [прилетіли дрони]. Ну, в цілому лякає вже. Раніше я всім говорив, що Москва – найбезпечніше місто і тут комфортно... То зараз вже неприємно стає. Коли це прям поруч вже все. Прямо ти бачиш, проїжджаєш, спостерігаєш – півповерха немає, вибиті шибки. Таке собі", - розповів чоловік.

Парубок підліткового вигляду заявив, що йому спокійно – "головне, щоб рідні не страждали і все". Ще один чоловік сказав, що "упіймав дзен" і продовжує працювати. Третій висловив упевненість, що "такі казуси можливі" через "ситуацію в країні", але запевнив, що йому спокійно.

"Не скажу, що сильно переживаю з цього приводу, тому що я дуже сильно довіряю нашому уряду. Я не знаю чому. Як ніби, ось поки мене це не торкнулося... Ну страшно, коли ти це читаєш... я просто намагаюся від цього абстрагуватися", – заявила ще одна жінка.

Веселого вигляду молодий чоловік відповів риторичним питанням "А що ми зробимо?"

У схожому стилі висловилися і багато інших опитаних. Вони запевняють, що їм не страшно, "тому що я не тут живу" і тому що "блискавка не б'є двічі в одне місце".

На питання "Що з цим робити?" юнак, чиє обличчя журналісти заблюрили, відповів "Війну закінчувати вже, людям вже погано зовсім". Його супутник погодився з товаришем.

Атака дронів на Москву

У ніч на 1 серпня начинені вибухівкою дрони атакували Москву. Як свідчать опубліковані в мережі кадри, було пошкоджено одну з висоток в діловому центрі російської столиці. Влада традиційно заявила, що більшість дронів збили ще на підльоті.

Примітно, що це вже друга така атака за останні три дні. У ніч на 30 липня безпілотники вже били по висотках "Москва-Сіті". Тоді удар припав точно по одному з офісних приміщень Міністерства цифрового розвитку РФ.

В цілому періодичні нальоти дронів на Москву тривають вже кілька місяців. Першим по-справжньому гучним інцидентом в цьому ряду стала атака безпосередньо на Кремль.

Вас також можуть зацікавити новини: