Популярний додаток з вивчення мов Duolingo у РФ можуть забанити через "екстремізм" / скріншот

У РФ можуть визнати екстремістським популярний додаток з вивчення мов Duolingo. Як повідомляє Baza, скаргу до "компетентних органів" підготували до Сибірської правозахисної групи "Радетель". Як стверджують представники групи, до них звернулися обурені батьки, чиї діти при вивченні іноземної мови нібито наштовхуються на пропаганду нетрадиційних сексуальних стосунків.

"Як вказують "Радетелі", пропагують ЛГБТ прямо в завданнях – наприклад, користувачів просять повторити пропозицію "Клара зустріла свою дружину Марію у лесбійському барі". Або вставити пропущене слово у реченні "У Пітера і Макса_шлюб", — ідеться у повідомленні.

За даними ресурсу, "Радетеля" відправили звернення до Роскомнагляду з проханням заблокувати Duolingo на території Російської Федерації.

Відео дня

Що таке Duolingo

Duolingo – безкоштовна платформа для вивчення мови (у минулому також для краудсорсингових перекладів). Популярний додаток пропонує уроки в ігровій формі, що включають завдання з аудіювання, перекладу, практиці розмовної мови та граматики.

Сервіс розроблений так, що в міру проходження уроків користувачі паралельно допомагають перекладати веб-сайти, статті та інші документи. Для російськомовних користувачів цієї популярної програми доступне вивчення англійської, німецької, французької, іспанської мов.

Заборона ЛГБТ в Росії

У листопаді 2023 року у Росії заборонили ЛГБТ - Верховний суд РФ визнав ЛГБТ екстремістським рухом, і тепер діяльність міжнародного співтовариства заборонена на території РФ.

Минулого місяця російські психіатри запропонували "лікувати" трансгендерних людей через їх "примирення з вродженою статтю".

Нещодавно в РФ суд заарештував дівчину за носіння райдужних сережок.

Вас також можуть зацікавити новини: