У Росії визнали ЛГБТ-рух єкстремістським / ua.depositphotos.com

Верховний суд Росії визнав ЛГБТ екстремістським рухом, і тепер діяльність міжнародного співтовариства заборонена на території РФ.

Як пишуть росЗМІ, засідання суду пройшло в закритому режимі без представника відповідача. Журналістів пустили всередину тільки під час оголошення постанови.

У заяві наголошується, що в діяльності ЛГБТ-руху були виявлені "різні ознаки і прояви екстремістської спрямованості, в тому числі порушення соціальної та релігійної ворожнечі".

Відео дня

Тепер "будь-яка просвітницька та юридична діяльність, що стосується захисту прав ЛГБТ стане екстремістською". Під заборону потрапить все, що пропагує ЛГБТ: веселка без блакитного кольору, всілякі тематичні нашивки, значки на одязі, а також паради, ходи, мітинги та тематичні вечірки. При порушенні цього загрожує до 12 років в'язниці.

Заборона ЛГБТ в Росії - передісторія

Раніше Міністерство юстиції РФ подало позовну заяву до Верховного Суду з пропозицією визнати "міжнародний громадський рух ЛГБТ" екстремістським і заборонити його діяльність на території Росії.

Зараз в Росії за участь в екстремістських організаціях передбачено покарання у вигляді штрафів, виправних робіт або до шести років позбавлення волі. Якщо ж при цьому використовувалося службове становище, то до 12 років.

Вас також можуть зацікавити новини: