Днями жителі Станиці Полтавської на Кубані записали відео до Лукашенка, у якому закликали його допомогти з ліквідацією звалища на своїх рисових полях. Екс-розвідник РФ Сергій Жирнов сказав, що це "не просто так".

На опублікованих "Белсатом" на кадрах росіяни скаржаться на полігон по сусідству з їхнім селищем. Фільтрат сміття нібито стікає у зрошувальні канали, на цьому ж фільтраті вирощується їхній рис. 

"Григоровичу, дорогий наш, ми всі бачили, як ти зупинив марш справедливості, який йшов на Москву. Зараз мешканці Станиці Полтавської готові піти таким же маршем на Москву. Неможливо тут жити, нас просто вбивають", - каже один з чоловіків на камеру.

За їхніми словами, звертаються вони до Лукашенка через "безвихідь": "Тут більше нема до кого звертатися, залишилося тільки Спортлото і Лукашенко".

Своєю чергою, екс-розвідник РФ Сергій Жирнов пояснив, чому раптом у цих росіян виникла така ідея звернення саме до білоруського диктатора. "До Лукашенка вони звертаються не просто так. Це був такий показовий колгосп колись, туди приїжджали, в тому числі, з Білорусі по обміну досвідом. За цією справою є правда життя. Я бачив статистику: якби Лукашенко висунув свою кандидатуру на главу "союзної держави", у нього був би потенціал", - зауважив Жирнов.

Він ще раз підкреслив, що у Лукашенка "потенціал не смішний, не на рівні 1-2% статистичної похибки": "Якби він виставив свою кандидатуру разом з Путіним, він зміг би навіть з ним поборотися. Не факт, що Путін навіть виграв би". 

Лукашенко і Путін - що варто знати про відносини двох диктаторів

Лукашенко максимально зблизився з режимом Путіна після придушення протестів у країні 2020 року, коли Захід ізолював білоруського диктатора жорсткими санкціями.

Наразі Лукашенко віддав республіку як полігон для російських окупантів. Тут загарбники тренуються, здійснюють розвідувальні польоти біля кордону України та перекидають "свіжі" війська на схід України.

Останнім часом до Білорусі почали прибувати "вагнерівці", покарані Москвою після невдалого заколоту ватажка ПВК Євгена Пригожина. Україна всі випадки фіксує і готується до можливого "прийому" нових ДРГ.

Вас також можуть зацікавити новини: