Свідоцтво про смерть Зорігто Арабжаєв купив у невідомого / фото скріншот

Мобілізований росіянин із Бурятії інсценував власну смерть, щоб не повертатися на війну в Україні. Його дружина часто говорила про суїцид та боялася, що чоловік загине, як і їхній син. Про це інформує Telegram-канал Baza.

Зазначається, що сім'ї Арабжаєвих випали нелегкі випробування: у вересні 2022 року старший син загинув в аварії, а у листопаді главу сімейства, Зорігто, мобілізували. Дружина постійно переживала і говорила про самогубство.

"2 березня Зоригто дали відпустку, він мав провести з близькими 10 днів і повернутися на службу, але зник. Наприкінці квітня військова поліція почала його шукати: прийшли додому до Арабжаєва, двері відчинив молодший син. Він показав їм свідоцтво про смерть батька – у документі було написано, що Зорігто Арабжаєв помер 7 березня 2023 року. Співробітники сфотографували папір та пішли", - говориться у повідомленні.

Відео дня

За даними ЗМІ, документ уважно вивчили, він виявився підробленим. Свідоцтво про смерть Зорігто купив у невідомого, щоб залишитися поруч із дружиною. Пізніше військові ще раз навідалися до Арабжаєва і 4 травня застали чоловіка вдома.

2 листопада Улан-Уденський гарнізонний військовий суд засудив чоловіка до 5 років колонії суворого режиму за дезертирство.

Мобілізовані росіяни на війні проти України - останні новини

В окупованому Криму "мобіки" до смерті побили свого полковника. Подія відбулась 1 листопада 2023 року в тимчасово окупованому Сімферополі.

"Група мобілізованих солдатів 20-ї мотострілецької дивізії, що входить до 8 армії південного військового округу ЗС РФ, завдала тяжких тілесних ушкоджень полковнику Мусурбекову. Офіцер окупаційної армії обіймав посаду заступника командира полку. 7 листопада 2023 року у лікарні Сімферополя констатували смерть Мусурбекова від отриманих травм", - інформує ГУР.

Також УНІАН повідомляв, що ЗСУ накрили вогнем з HIMARS батальйон "мобіків" з Чувашії. Також 1 листопада в соціальних мережах з'явилася інформація про загибель 29 жовтня командира "добровольчого" чуваського батальйону Владислава Матузаса.

Вас також можуть зацікавити новини: