У РФ підвищили призовний вік чоловіків до 30 років і заборонили військовозобов'язаним виїжджати за кордон / фото ua.depositphotos.com

У Росії закрили кордон для чоловіків. Росіянам варто задуматися про те, щоб не потрапляти у військкомат, по можливості їхати кудись та ховатися, вважає військовий експерт Ян Матвєєв.

Як відомо, напередодні у РФ підвищили призовний вік чоловіків до 30 років і заборонили військовозобов'язаним з оформленими на них повістками виїжджати за кордон.

"Всі очікували, що буде якесь рішення щодо закриття кордону, щоб чоловіки просто не змогли виїхати. Однак, російська влада знала, що це викличе протест і буде виглядати "пораженськи". Вони-то хочуть подати війну як народну, а тут, значить, доводиться закривати кордон, щоб мужики не тікали від цієї самої народної війни... Тому вони зробили ось таке хитре правило", - зазначив експерт.

Але по суті кордон вже закрили для всіх росіян, якими "зацікавиться армія", додав Матвєєв:

"Це відбуватиметься автоматично. Але при цьому таке рішення не привертає особливої уваги і не викликає відторгнення у суспільства".

Мобілізація в Росії - актуальне

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 липня Держдума РФ підвищила призовний вік чоловіків до 30 років, заборонила військовозобов'язаним з повістками виїжджати, а також підвищили штраф за неявку до військкомату в 10 разів. На цей час максимальна сума штрафу становить 3 тисячі рублів, тепер же вона буде досягати 30 тисяч.

Зазначалося, що росіяни, яким виповниться 27 років до кінця 2023, не потраплять під дію нових норм.

Вас також можуть зацікавити новини: