Рада Федерації РФ схвалила пов'язані із призовом закони / фото ua.depositphotos.com

Рада Федерації РФ схвалила закони, пов'язані із призовом, за які раніше проголосувала Російська Держдума. Як пишуть росЗМІ, кілька нових законів, які тепер належить підписати кремлівському диктатору Володимиру Путіну, були схвалені на засіданні Ради Федерації 28 липня.

Зокрема, схвалено закони:

  • про призовний вік з 18 до 30 років;
  • про заборону виїзду призовників з РФ з дня розміщення повістки у реєстрі:
  • про збільшення штрафів до 30 тисяч рублів за неявку до військкомату за повісткою.

Крім того, повідомляється, що Рада Федерації також схвалила закон, що дозволяє Росгвардіі мати на озброєнні важку військову техніку.

Відео дня

Як пише російський сайт "Верстка" з посиланням на свої джерела, політичний блок адміністрації президента був проти збереження призову з 18 років, проте Міноборони переконало Путіна, що армії не вистачає солдатів.

Зазначається, що у Кремлі "порахували статистику", пов'язану із втратами на війні з Україною, і ухвалили рішення підтримати непопулярні зміни до військового законодавства.

У Росії підвищують призовний вік - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 25 липня Держдума РФ підвищила призовний вік чоловіків до 30 років. Крім того, військовозобов'язаним з повістками заборонили виїжджати за кордон.

Також Держдума ухвалила рішення збільшити штраф за неявку до військкомату в 10 разів. На цей час максимальна сума штрафу становить 3 тисячі рублів, тепер же вона буде досягати 30 тисяч.