У РФ чоловіків серйозно покарали за те, що на їхньому одязі були кольори прапора України / фото ua.depositphotos.com

У Москві у вівторок, 9 травня, на чоловіків "повісили" дискредитацію армії Росії за те, що вони були в одязі, на якому поєднувалися кольори, які є на прапорі України - жовтий та блакитний.

На Великій Дмитрівці затримано 26-річного чоловіка з Волгограда на ім'я Віталій, на якому були "неправельні" штани, повідомляє Telegram-канал Baza. За його даними, на чоловіка склали протокол за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення (публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил РФ). Чоловікові загрожує штраф у розмірі до 50 тис. рублів.

Відео дня

У той же день протокол за дискредитації російської армії був складений на 39-річного прибиральника психоневрологічного інтернату №5 Олександра. Чоловіка силовики затримали через куртку та відвезли у відділок.

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто знати

Після того, як РФ рано вранці 24 лютого 2022 року вдерлася в Україну та вчинила дуже багато кривавих злочинів, російська влада запровадила покарання за дискредитацію армії Росії та поширення "дезінформації" про неї. Пізніше в РФ почали все більше "закручувати гайки".

Зокрема, у березні поточного року диктатор Володимир Путін підписав закони, якими посилюється адміністративне та кримінальне покарання за дискредитацію та "фейки" про російських окупантів. Крім того, в Росії почали забороняти критикувати дії членів російської приватної компанії "Вагнера".

Вас також можуть зацікавити новини: