РФ оголосила в розшук керівництво суду в Гаазі, який видав ордер на арешт Путіна / фото ua.depositphotos.com

Через кілька місяців після оголошення в розшук прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Каріма Ахмада Хана, що видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна, Росія вирішила оголосити в розшук також керівництво суду.

На сайті Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з'явилася інформацію про розшук голови Міжнародного кримінального суду (МКС) Петра Хофманьского, першого віце-президента Лус Дель Кармен Ібаньєс Каррансу і судді Бертрама Шмітта. Згідно з даними з сайту МВС, всі троє "розшукуються за статтею КК" без уточнень.

Ордер на арешт Путіна

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі звинуватив російського диктатора Володимира Путіна та уповноважену при президенті РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову у причетності до депортації дітей з України та видав безстроковий ордер на їх арешт.

Відео дня

Ордер зобов'язує 123 країни, які ратифікували Римський статут, затримати російського президента і дитячого омбудсмена в разі їх появи на їхній території. 

Росія, яка не є підписантом Римського статуту, назвала ордер неприйнятним. Після видачі ордера Путін уникає поїздок за кордон, в тому числі, в країни, які не зобов'язані виконувати рішення МКС.

Вас також можуть зацікавити новини: