Каріма Хана звинувачують у "притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності" / фото ICC-CPI

Слідчий комітет РФ заочно висунув звинувачення прокурору і судді Міжнародного кримінального суду, які раніше видали ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженого з прав дітей Марії Львової-Бєлової.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Комітету, звинувачення висунуті прокурору Міжнародного кримінального суду Каріму Хану і судді Міжнародного кримінального суду Розаріо Сальваторе Айтале.

Дії прокурора, зокрема, кваліфіковані як "притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності". Дії судді - як "завідомо незаконне взяття під варту, а також підготовка до нападу на представника іноземної держави, що користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин".

Відео дня

Ордер на арешт Путіна - реакція РФ

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна і Львової-Бєлової за звинуваченням у незаконній депортації українських дітей. Тепер їх можуть затримати на території 123-х країн, які ратифікували Римський статут. 

Через кілька днів після цього  Слідчий комітет РФ завів на Хана і суддів МКС Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айталу і Серхіо Херардо Угальде Годінеса кримінальні справи.

Пізніше Карім Хан був оголошений РФ у карний розшук.

Вас також можуть зацікавити новини: