Востаннє Пригожина бачили ввечері 24 червня / скріншот

Збройне повстання "Групи Вагнера", яке зупинилося в 200 км від Москви, "всіх збадьорило". Таку оцінку цим подіям дав сам ватажок найманців Євген Пригожин.

Так, в мережі з'явилося відео, зняте ввечері 24 червня, коли Пригожин залишав Ростов-на-Дону після оголошеного припинення заколоту. На питання іноземного журналіста, як він оцінює результати заколоту, ватажок найманців відповів буквально наступне:

Нормально. Всіх збадьорили

На поточний момент це остання заява Пригожина, зроблена ним публічно. Відтоді від нього не було жодних звісток. У його телеграм-каналі "Прес-служба Пригожина" з вечора суботи не було жодного нового повідомлення. Останнє – із заявою про згортання заколоту - продовжує набирати негативні реакції. За підсумками майже 9 млн переглядів там вже понад 400 тисяч "клоунів" і понад 100 тисяч "дизлайків" при 140 тисячах "лайків" і 73 тисячах "сердечок".

скріншот

Заколот "групи Вагнера" - що відомо

Увечері в п'ятницю 23 червня Пригожин опублікував заяву, в якому звинуватив російську регулярну армію в обстрілі з артилерії тилових таборів групи Вагнера. Трохи пізніше він зробив ще одну заяву, в якій поклав провину за обстріл особисто на Міністра оборони Шойгу і анонсував "марш справедливості" на Москву.

Протягом ночі і наступного дня загони вагнерівців взяли під свій контроль Ростов-на-Дону і частково Воронеж. Передові загони найманців підійшли на відстань близько 200 км до Москви. За повідомленнями ЗМІ, ніяких серйозних сил для оборони столиці у Кремля не було.

Ніякого значущого опору з боку влади просування найманців не зустріло. Хоч якусь активність проявила лише російська військова авіація. Однак на поточний момент відомо лише про один знищений автомобіль вагнерівців при семи збитих літаках і вертольотах армії РФ.

Увечері 24 червня Пригожин раптово заявив про згортання заколоту, оскільки йому вдалося укласти якусь угоду з Кремлем за посередництва Лукашенка. Відомо, що Пригожина і його найманців не каратимуть за заколот, а сам він зможе виїхати в Білорусь. Жодних офіційних заяв про можливі перестановки в Міноборони, що було заявленою метою заколоту, досі не надходило.

Вас також можуть зацікавити новини: