Путін готується оголосити про нову "перемогу" - прогноз / фото REUTERS

Російський диктатор Путін вважає, що відхід ЗСУ з Лисичанська можна подати громадянам РФ як "перемогу". Мало того, путінській пропаганді вже вдалося це зробити, заявив російський публіцист Андрій Піонтковський.

Свою думку він озвучив в ефірі 24 каналу.

Подібні "перемоги", вважає публіцист, допомагають Путіну зберігати владу - він "продає" росіянам повернення нібито "споконвічно російських земель".

Відео дня

"Свято перемоги" з приводу окупації Лисичанська - це репетиція наступного, в цьому, за словами Піонтковського, і полягає стратегія Кремля.

"Цим "святом перемоги" Путін запевняє себе і готує свій народ до того, що вже через два місяці він продасть як перемогу те, що вони називають "відновленням територіальної цілісності Донецької та Луганської областей", - говорить експерт.

За його словами, Путін має намір захопити не тільки Донбас, але також Херсонську і Запорізьку області, щоб також подати це як "перемогу".

"Сьогодні була перша досить вдала репетиція. Ви недооцінюєте пропаганду Путіна. У Геббельса не було таких можливостей - у нього не було Скабєєвої, Захарової та інших", - заявив Піонтковський.

Путін переконаний, що в разі захоплення Донбасу для його влади не буде загроз, додає публіцист.

"План у них приблизно такий - в найближчі два місяці поки не надійде достатньо західної зброї для України - "відрубати" ще якісь шматочки. План максимум - взяти Слов'янськ", - припустив публіцист.

Раніше сьогодні радник голови ОП Олексій Арестович викрив міністра оборони РФ у публічному обмані Путіна, пригадавши недавню заяву Шойгу про повне захоплення Луганської області.