Путін стверджує, що для Росії 2020-ті роки нібито стануть періодом "зміцнення економічного суверенітету" / скріншот з відео

Володимир Путін, який вже понад 100 днів веде повномасштабну війну проти України, звинуватив Захід у виклику "хвилі глобальної інфляції", "різкому зростанні бідності та дефіциті продовольства".

Про це президент РФ заявив у зверненні до учасників ХХV Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Багаторічні помилки західних країн в економічній політиці і нелегітимні санкції призвели до хвилі глобальної інфляції, до руйнування звичних логістичних і виробничих ланцюжків, до різкого зростання бідності і дефіциту продовольства", - заявив російський президент.

Водночас він вважає, що "разом з викликами відкриваються і перспективи", а для Росії 2020-і роки нібито стануть періодом "зміцнення економічного суверенітету".

"При цьому російська економіка буде дедалі більше спиратися на приватну ініціативу і, зрозуміло, збереже курс на відкритість і широке міжнародне співробітництво", - стверджує Путін.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що лише від однієї людини в Москві залежить те, коли в Україні війська РФ перестануть вбивати людей і руйнувати міста.

Тим часом президент Російської Федерації через рішення західних країн про постачання Києву озброєння пригрозив завдавати ударів по тих об'єктах, по яких Росія поки не била.

Вас також можуть зацікавити новини: