У Росії домінує культ насильства, вважає Подоляк / фото REUTERS

Росія близька до того, щоб бути розірваною зсередини, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"У червні поточного року ми з вами бачили похід на Москву Пригожина. Бачили, наскільки неефективна вертикаль. Буквально недавно ми з вами бачили події у Махачкалі, які показують, наскільки в Росії домінує культ насильства, як це може швидко розірвати всю країну. Я не сумніваюся, що будуть антиросійські погроми", - зазначив він.

За його словами, як тільки всередині Росії буде відчуття, що настає крах, там буде велика кількість внутрішніх конфліктів: "І це може статися у будь-який момент".

Також Подоляк пояснив, чому Україна не піде на переговори з РФ і сказав, як нашій країні в майбутньому співіснувати з таким агресивним сусідом:

"Єдиний спосіб вижити Україні та країнам Балтії - програш нинішньої політичної системи Росії. Ця еліта повинна бути знесена... і повинна бути перебудована на якусь слабку демократію, фіктивну, тому що ми розуміємо, що вкоріненої демократії в Росії поки бути не може. І ось коли буде знесена еліта путінського призову, тоді ми зможемо якісь двосторонні відносини вибудувати".

Переговори з Росією - нова заява Зеленського

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві 4 листопада запевнив, що на нього ніхто не тисне, щоб сідати з РФ за стіл переговорів і щось їй віддавати.

"Всі знають - моє ставлення збігається зі ставленням українського суспільства, і тому ніхто не тисне на мене сьогодні", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: