Кремль непереконливо вдає, що командувач ЧФ РФ вижив після атаки Storm Shadow / колаж УНІАН, фото МО РФ, скриншот з відео

Після появи інформації про ліквідацію командувача Чорноморського флоту  РФ віце-адмірала Віктора Соколова Кремль спробував показати, що він живий. Соколов "засвітився" на нараді міністра оборони РФ Сергій Шойгу.

Утім запис з наради спровокував тільки ще більшу кількість запитань. Аналітик з питань оборони та безпеки, професор Майкл Кларк проаналізував відеозапис для Sky News.

"Ми переглянули відео, воно не дуже чітке, і воно досить часто стрибає. Ми знайшли особу на відео, яка найбільше схожа на Соколова, і це може бути він, але це не зовсім чіткий збіг. Це може бути Соколов, якщо дивитися на його попередні фотографії. З іншого боку, досі немає доказів того, що це відео справді актуальне. Є багато доказів того, що Соколов був у будівлі, яка була вражена в п’ятницю парою ракет Storm Shadow. Тож цілком можливо, що Соколов живий. Але я думаю, що росіянам доведеться надати більш переконливі докази, ніж ці, якщо вони хочуть, щоб їх серйозно сприймали в цьому конкретному питанні", – каже Кларк.

Відео дня

На його думку, спроба Кремля надати такі докази того, що Соколов не був ліквідований, є дивною. "І дивно, що створили досить розпливчасте відео і залишити новинні організаціям, як ми, у спробах з’ясувати, хто це може бути. Не зовсім чітке повідомленні вони намагалися надіслати", – додав експерт.

Ліквідація віце-адмірала Соколова

Цього тижня було здійснено атаку на штаб Чорноморського флоту РФ. Внаслідок атаки було ліквідовано 34 офіцери. Повідомлялося, що серед ліквідованих – командувач Чорноморського флоту РФ Віктор Соколов.

У Кремлі заявили, що "від Міноборони не було жодної інформації" про ліквідацію Соколова. Крім цього, він "засвітився" на нараді очільника Міноборони

Вас також можуть зацікавити новини: