Героїчна загибель міністра надзвичайних ситуацій, створених біндерівцями, особистого охоронця і наступника президента Росії пана Зінічева від самого початку була джерелом безлічі конспірологічних теорій, зокрема, як висловився кремлівський прес-секретар Пєсков, вельми блюзнірського спрямування, проте правда про останній подвиг героя Росії виявилася ще страшнішою.

Недоумство і відвага - от мудрість життя міністра Зінічева. Йшли арктичні навчання з захисту мирних російських геологів від нападів полярних геїв, міністр Зінічев особисто керував з гори. Режисер (за деякими даними, його прізвище було Боширов), який знімав на пленері документальний фільм "Українські карателі вбивають вагітних полярників Донбасу", раптово впав у прірву. Міністр-рятувальник, жодної секунди не вагаючись, з криком "Йоб твою матір, клята ожеледь!" навіщось стрибнув за ним, розраховуючи, вочевидь, підхопити потерпілого на льоту, розкрити парашут, приземлитися на лижі і хоба такий! - але замість цього просто тупо убився об камінь, сильно вразивши цим вчинком саму Маргариту Симоньян.

Недоумство і відвага - от мудрість життя міністра Зінічева

По всій Росії пролунало сумне виття, що досягло навіть тайги, де в цей час забезпечували собі алібі Путін і товсте Шойгу. Путін негайно надіслав ведмедя зі співчуттями; Шойгу, ревниво поскрипівши зубами, теж надіслав, тільки з запізненням, а через деякий час все ж не втримався і розпустив слух, що, мовляв, подумаєш, він теж колись мало не повторив подвиг Зінічева, але про це поки не можна говорити.

На жаль, його мало хто почув. Загиблого міністра славили все підряд аж до Кадирова і патріарха Кирила; розповідали, що лише споконвічно російський рятувальник здатний стрибнути в прірву за компанію, а от у американців для такого подвигу кишка тонка; згадувати не менш осмислену загибель підлеглого Зінічева - глави МНС по Приморському краю Олега Федюри, який побачив зруйнований міст, наказав переплисти річку на вантажівці і героїчно втопився, рятуючи підлеглих; люди, які особисто знали Зінічева, розповідали, що, чесно кажучи, рятувальник він був, звичайно, лайно, але не зазнавався, зате одного разу подав журналісту тортик, який впав у бруд, і змусив зжерти, от яка була чуйна людина.

У якийсь момент кількість славослів'я на адресу покійного досягло таких масштабів, що це стало здаватися підозрілим. Відомо, що Зінічева, разом з іншим улюбленим охоронцем президента РФ, нині губернатором Тульської області Олексієм Дюміним, називали серед наступників Путіна. Не дивно, що багато хто в Росії задався питанням, чи не Дюмін склеїв ласти відважному стрибуну в рамках операції "Наступник", тим більше що не встигло тіло Зінічева як слід вмерзнути в льодовик, як Дюмін вже почав активно претендувати на його козирне місце. Підозри посилилися, коли преса написала про те, що щодо охоронців головного рятувальника може бути порушено кримінальну справу - чи то за те, що не стрибнули слідом, чи то за те, що від чогось не вберегли...

Як повідомляють джерела Слідчого комітету, на місці героїчного вбивства генерала Зінічева під час розслідування був виявлений ретельно замаскований шмат українського сала

Так у ЗМІ мала з'явитися правдоподібніша версія буцім насправді Зінічев не керував навчаннями, а поїхав бухати на туристичний водоспад, в який і впав п'яний в зюзю, а режисер фільму "Українські карателі топлять вагітних жінок Донбасу у водоспаді" вже стрибнув за ним. Але як таке може бути, щоб настільки героїчна людина, виходець з ФСБ, улюбленець самого Путіна міг ужратися і потонути напідпитку, немов якийсь дурний біндерівець?! Щось тут явно не сходиться - крім, звичайно ж, біндерівця. Як повідомляють джерела Слідчого комітету, на місці героїчного посковзнення генерала Зінічева під час розслідування був виявлений ретельно замаскований шмат українського сала, наступивши на яке, здригнулася нога немолодого рятувальника...

Так зійшлися деталі жахливої головоломки. Пам'ять закатованого біндерівцями генерала Зінічева навіки залишиться в російських серцях, але карателі київської хунти навряд чи зупиняться на досягнутому. Наступному наступнику Путіна - пану Дюміну впору тепер бухати і озиратися... Та й Шойгу про всяк випадок не завадить.