Хайров вирушив на війну з колонії, де відбував покарання за замах на вбивство і підпал / фото ASTRA

У Російській Федерації "вагнерівець", який за попередні злочини був помилуваний Володимиром Путіним, убив і пограбував муедзина - служителя мечеті.

Як повідомляє ASTRA, злочин у Саратовській області скоїв 36-річний Раїль Хайров, який був учасником так званої "СВО".

Зазначається, що Хайров вирушив на війну з колонії, де відбував покарання за замах на вбивство і підпал. За "бойові заслуги" він був помилуваний Путіним, однак, повернувшись із фронту, взявся за старе.

Відео дня

"Хайров отримав помилування за участь у війні в Україні у складі "ПВК Вагнера", куди записався з колонії. Убивство сталося ще 16 квітня. Його жертвою став 45-річний Ібрагім Ісяняєв - багатодітний батько, муедзин у місцевій мечеті та скупник худоби. Йому колишній ув'язнений представився продавцем двох биків - так він виманив мусульманина з грішми з дому", - ідеться в повідомленні.

Причиною вбивства нібито стали борги: щоб розрахуватися з "кредиторами", Хайров розробив план пограбування муедзина. Однак Ісяняєв на погрози не піддався - відмовився віддати гроші грабіжникові. Тоді "герой війни" вбив багатодітного батька: вдарив у серце ножем, який спеціально прихопив із собою. З автомобіля "Газель", що належав жертві, вагнерівець забрав 300 тисяч рублів, які призначалися для купівлі бичків.

За даними "Медіазони", Хайров - з Ульяновської області, муедзин Ісяняєв - із пензенського села Середня Єлюзань. РосЗМІ пишуть, що Ісяняєв займався закупівлею м'яса і тварин у селах. Хайров йому зателефонував, представився вигаданим ім'ям і запропонував купити бичків у Саратовській області. Муедзін забрав найманця на своїй "Газелі". У машині вагнерівець зажадав гроші, але отримав відмову.

Після вбивства "герой війни" дістався до свого рідного села Муратівка, де змінив машину і повернувся на місце злочину. Підпалив "Газель" муедзина, а тіло відвіз в Ульяновську область, де скинув у річку. Потім вагнерівець автобусом вирушив на окуповану частину України - у "ДНР", щоб записатися добровольцем на фронт, але його затримали в Донецьку.

У Ісяняєва залишилося троє дітей.

Злочини російських солдатів у РФ

Кіровський обласний суд РФ засудив жителя села Новий Бурець, екс-бійця ПВК "Вагнер" Івана Россомахіна до 22 років колонії суворого режиму за зґвалтування і жорстоке вбивство 85-річної пенсіонерки. Россомахін був завербований ПВК "Вагнер" 2022 року, відбуваючи тюремний термін за інше вбивство. Чоловіка засудили на 14 років і він мав вийти на волю у вересні 2034 року, але повернувся додому на 12 років раніше за строк, уже "героєм СВО" - із медаллю від ПВК "Вагнер" і помилуванням від президента РФ Володимира Путіна.

Навесні 2023 року він знову вбив людину - 85-річну Юлію Буйських, яка проживала в сусідньому місті. Жінку було побито, на її тілі виявлено колото-різані рани. За даними слідства, у березні минулого року п'яний вагнерівець прийшов додому до пенсіонерки, де завдав їй множинні удари ножем, водночас ґвалтуючи.

Вас також можуть зацікавити новини: