Пенсіонерка була вже не першою жертвою "героя" / колаж УНІАН, фото t.me/tvrain, t.me/mediazona_exclusive

Кіровський обласний суд РФ засудив жителя села Новий Бурець, ексбійця ПВК "Вагнер" Івана Россомахіна до 22 років колонії суворого режиму за зґвалтування і жорстоке вбивство пенсіонерки.

Як повідомляє "Дождь", Россомахін був завербований ПВК "Вагнер" у 2022 році, відбуваючи тюремний термін за інше вбивство. За даними журналістів, ексвагнерівець, 1995 року народження, уперше потрапив до в'язниці в 21 рік - за "хуліганку" і крадіжку. Вийшов на свободу 4 жовтня 2019 року і за кілька днів убив односільчанку Тетяну Сапожнікову, яка намагалася вигнати його зі своєї ділянки. При цьому зловмисник інсценував нещасний випадок - поклав труп на граблі, нібито, жінка впала сама і сильно поранилася. Потім десять днів був "у бігах", за цей час встиг побити і пограбувати ще одну жертву - здобиччю рецидивіста став рюкзак, у якому був хліб і пакет із молоком.

Як зазначає "Дождь", тоді Россомахін був засуджений на 14 років і мав вийти на свободу у вересні 2034 року. Але повернувся додому на 12 років раніше терміну, вже "героєм СВО" - з медаллю від ПВК "Вагнер" і помилуванням від президента РФ Володимира Путіна.

Відео дня

"Помилуваний Россомахін навесні 2023 року знову вбив людину - 85-річну Юлію Буйських. Це сталося в сусідньому місті Вятські Поляни. Жінку було побито, на її тілі виявлено колото-різані рани", - йдеться в повідомленні.

Місцеві жителі розповідали, що Россомахін тримав у страху населений пункт: п'яним гуляв вулицями з сокирою, ножами та вилами, бив вікна автомобілів і кричав, що "всіх уб'є". Незадовго до трагедії (убивства пенсіонерки) один із фермерів звернувся в поліцію, оскільки його співробітники дуже боялися зустріти на вулиці "героя війни" і відмовлялися виходити на роботу. Зловмисника затримали, проте в поліції він стверджував, що перебуває у відпустці і скоро повернеться на фронт.

Онука вбитої пенсіонерки Ганна Пекарєва розповіла представникам ЗМІ про свій страх: Россомахін знову може опинитися на волі - відправиться на фронт заради ще одного помилування.

"Страшно, що він вийде на свободу. Страшно, що він зможе продовжувати вбивати, ґвалтувати і завдавати болю - як нашій родині, так і іншим людям. Якщо він опиниться на волі якимось чином, перебування у В'ятськополянському районі й у всій Кіровській області буде небезпечним", - вважає дівчина.

За даними "Медіазони", вагнерівець - житель села Новий Бурець - убив 85-річну пенсіонерку за тиждень після повернення з фронту. Чоловіка визнали винним у погрозі вбивством, зґвалтуванні та вбивстві з особливою жорстокістю. Крім цього, суд зобов'язав колишнього військового виплатити два мільйони рублів родині потерпілих.

За версією слідства, у березні 2023 року п'яний вагнерівець узяв ніж і пригрозив убивством односільчанину. Пізніше він, знову будучи під впливом алкоголю, прийшов додому до згаданої пенсіонерки, почав наносити їй множинні удари холодною зброєю, одночасно ґвалтуючи.

Фігуранта спіймали завдяки відеокамерам на будинку в сусіда: на записі було видно, як Россомахін заходить і виходить із чужого двору.

"Вагнерівця планували знову відправити на війну 28 березня 2023 року. 22 березня чоловіка заарештували на п'ять діб за статтею про дрібне хуліганство. 27 березня він звільнився, а через два дні вбив Буйських", - зазначає "Медіазона".

Інші новини про "героїв СВО" в Росії

Як повідомляв УНІАН, у Росії учасник війни проти України, який отримав тюремний термін за схиляння дітей до суїцидів, тепер у школах читає лекції про патріотизм.

Йдеться про Олександра Глазова, який ще до початку повномасштабної війни був засуджений до 6 років колонії за адміністрування каналу з пропагандою самогубств серед підлітків. На суді Глазов розповів, що давав дітям завдання в рамках гри "Синій кит". Він просив школярів підніматися на дахи будинків, перебігати залізничні колії перед потягом, що йде, різати руки. Глазов довів до спроби самогубства одну дівчину, але її встигли врятувати.

Вас також можуть зацікавити новини: