Росія оголосила себе причетною до перемоги Аргентини на ЧС-2022 / фото ua.depositphotos.com

Росія, представників якої не пустили на чемпіонат світу з футболу 2022 року через вторгнення в Україну, вирішила приписати собі перемогу збірної Аргентини. Це сталося на тлі оголошеної Кремлем кампанії з запуску "інкубатора хороших новин" про президента РФ Володимира Путіна. 

Як пише The Moscow Times, російські держкорпорації продовжують готувати позитивний порядок з новин і заходів, участь в яких міг би взяти Володимир Путін. Таким заходом в Росії вважають фінал чемпіонату світу з футболу.

Російське пропагандистське видання "РИА Новости" повідомило про те, що Путін привітав президента Аргентини з перемогою. Потім державна корпорація РФПІ заявила, що Аргентина перемогла завдяки вакцині "Спутник V".

Відео дня

"В Аргентину було експортовано найбільше доз російської вакцини "Спутник V". Навіть президент Аргентини вакцинований "Спутник V". Сьогодні збірна країни здобула перемогу над Францією в серії пенальті і стала чемпіоном світу. Випадковість? Не думаємо", – зазначили в РФПІ.

Чемпіонат світу з футболу 2022

У неділю, 18 грудня, відбувся фінальний поєдинок чемпіонату світу-2022 з футболу, в якому зустрічалися національні команди Аргентини та Франції. Перемогу виборола Аргентина, обігравши суперника з рахунком 3:3 (4:2 пен.).

Головна зірка збірної Франції Кіліан Мбаппе, який відзначився хет-триком у фіналі, відреагував на поразку "синіх" у грі з Аргентиною. Він написав у соцмережах промовисте: "Ми ще повернемося".

Вас також можуть зацікавити новини: