Росіяни відмовляються їхати на війну в Україні / фото REUTERS

Збирати охочих загинути за "вождя" в Росії стає дедалі складніше. Майже 40 тисяч окупантів в Україні вже ліквідували, і чутки про це вже доповзли до Сахаліну.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, керівництво РФ вирішило, що для багатомільйонної країни зібрати пару десятків тисяч людей не стане проблемою. Але не склалося.

"Ці плани нереалізовані. З цих 65 тисяч призвали не більше 10-15 тисяч військовослужбовців", - говорить військовий експерт Олександр Мусієнко. 

Через це у хід пішли заклики пропагандистів росТБ вступати до лав російської армії. Найактивніший - Кисельов. Але, судячи з останніх новин, ця реклама не дуже працює. 

"За оцінками правозахисної організації "Вільна Бурятія", понад 500 військовослужбовців відмовилися їхати воювати в Україну", - зазначив Мусієнко. А тих, кого намагалися заштовхнути в автобус, втекли на ходу. 

Як відомо, в Росії через санкції зупиняються заводи. Тому співробітникам кажуть, що єдиний спосіб зараз заробити - це йти воювати. А неохочих воювати чекають "дошки ганьби", на яких пишуть їхні прізвища і розміщують їхні фото. 

А деякі воєнкоми почали записувати власні полум'яні промови до добровольців. Але і це не допомагає.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що окупаційні війська РФ стикаються з почастішанням дезертирства та непокори серед особового складу. Зміцнити адміністративний контроль над окупованими територіями росіянам заважає рух опору. Українські партизани вдало "полюють" на колаборантів і окупантів.  

Вас також можуть зацікавити новини: