Якутський шаман хотів "вигнати" Путіна з Кремля / Фото flashsiberia.com

Лікарська комісія прийняла рішення про виписку з Якутського психоневрологічного диспансеру Олександра Габишева, що називає себе шаманом.

Про це повідомив координатор «Правозащиты Открытки» Олексій Прянишников на сторінці в Facebook.

За його словами, напередодні на прохання захисту Габишева була проведена психолого-психіатрична експертиза.

Відео дня

Читайте також"Я – воїн": у Росії шаман збирається в новий похід виганяти "демона" Путіна (відео)

«Наші з вами зусилля в підсумку дали результат. Без суспільної підтримки та широкого висвітлення в ЗМІ зусиль захисту лікування могло тривати скільки завгодно довго, тим більше рішення суду термін лікування не обмежувало», — написав Прянишников.

Як повідомляв раніше УНІАН, Олександр Габишев, що називає себе шаманом, навесні 2019 року пішов пішки з Якутська в Москву, щоб провести обряд «вигнання Путіна». Його затримали дорогою. Шамана відправили на психіатричну експертизу і завели на нього кілька справ.

У грудні 2019 року Габишев оголосив про другу спробу походу — але його майже відразу знову затримали і оштрафували за непокору співробітникам поліції. Третю спробу Габишев планував на березень 2020 року.

12 травня Габишева примусово доставили до Якутського психоневрологічного диспансера. 29 травня він подав заяву про відмову від подальшої госпіталізації. Після цього комісія визнала його небезпечним для себе і оточення, а Якутський міський суд дозволив його примусову госпіталізацію.

Також його визнали політичним в'язнем відповідно до міжнародного визначення цього поняття.