У Росії медаль за "СВО" отримав педофіл-режисер "Єралаша" Ілля Білостоцький / Колаж УНІАН, фото cyclowiki.org/wiki, фото ua.depositphotos.com

У РФ колишнього режисера дитячого кіножурналу "Ералаш" Іллю Білостоцького, раніше засудженого за розбещення 13-річного хлопчика, нагородили медаллю "За порятунок тих, хто гинув" і звільнили від покарання.

Як пише "Лентач", фігурант скандальної справи заявив росЗМІ, що на фронті, куди він вирушив 2023 року, служить медиком у штурмовому загоні. ЗМІ цитують Білостоцького:

"Тож, друзі, радійте, а опоненти, кусайте лікті - відтепер я більше не "ЗеКа"".

Відео дня

Він припускає, що представити його до нагороди могли за порятунок командира під час одного з боїв. За словами Білостоцького, під час першого бойового завдання через медпункт, де він працює, пройшло понад 300 поранених.

Зазначається, що влітку 2023 року режисера засудили до 14 років колонії. Суд визнав Білостоцького винним у розпусних діях щодо 13-річного актора у власній квартирі в Москві в ніч із 5 на 6 листопада 2018 року. Пізніше термін скоротили до 6,5 років колонії. Білостоцький своєї провини не визнав і заявив, що під час слідства на дитину нібито чинили тиск.

Адвокат підлітка заявила, що перешкоджати процесу звільнення режисера не має наміру. За її словами, мама і хлопчик під час слідства говорили, "що не мають до Іллі Білостоцького жодних претензій".

Сестра Білостоцького Дарина підтвердила виданню msk1.ru, що її брат підписав контракт із Міноборони в жовтні 2023 року. Вона також зазначила, що на зв'язок той виходить дуже рідко.

Ілля Білостоцький був сценаристом і режисером кіножурналу "Єралаш". Восени 2020 року його звинуватили за ч. 3 ст. 134 КК РФ (статеві зносини та інші дії сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку). За 2,5 роки до виходу з колонії Білостоцький уклав контракт із Міноборони РФ і вирушив на так звану СВО.

Справа Білостоцького - що відомо про його контракт

У грудні 2023 року стало відомо, що колишній режисер "Єралашу" Ілля Білостоцький, який був засуджений за розбещення підлітка, вирушив воювати проти України. Про підписання контракту з Міноборони РФ Білостоцький написав у соцмережі 5 листопада. Він, зокрема, написав, що хоче повернути матері та рідним можливість ним "пишатися", а також, що покаже державі - "його даремно списали у витрати".

За його словами, причина, через яку він вирушає воювати проти України, полягає і в тому, що йому "не подобається, коли вбивають ні в чому не винних людей".

Вас також можуть зацікавити новини: