З РФ масово виїжджають мільйонери / фото ua.depositphotos.com

З Росії масово тікають доларові мільйонери, лише за останній рік після того, як РФ вторглася на територію України, звідти втекли 8,5 тисяч багатіїв. Тенденція до стрімкого відтоку мільйонерів з країни є небезпечною для Російської Федерації, оскільки вона втрачає не лише капітали, а й здатних ними керувати осіб.

"На жаль, поки що йдеться переважно про мільйонерів-підприємців і менеджерів іноземних компаній, які змогли сформувати такі капітали. Добре б, щоб почався розвал і серед силовиків, серед яких також вкрай багато доларових мільйонерів, і серед посадовців. Це буде вже таким фінальним акордом у розвалі російської влади", – додав в ефірі телеканалу FREEДОМ доктор економічних наук, професор Київського національного університету Андрій Длігач.

Він зауважив, що здебільшого донедавна економіка РФ залишалася сировинною. Тепер вона –практично сировинна. Проте в ній була велика складова технологізацій, розвитку IT-сектору, розвитку нових індустрій, фінансового сектору. І переважна більшість мільйонерів-мігрантів – представники нових індустрій та нової економіки.

Відео дня

"І те, що вони тікають з Росії, фактично вбиває і перспективи російської економіки на наступні десятиліття. Тож зараз якраз дуже хороший момент замислитися суспільству в Росії – а до чого ж веде їх Путін? Точно вже не до перемоги, точно не до економічної, і точно не до добробуту. А до втрати Росією на десятиліття перспектив", – пояснив Длігач.

Що відбувається в Росії

Відоме видання Financial Times пише, що Кремль планує приватизувати західні активи на території РФ. Відповідний закон російський диктатор Володимир Путін доручив підготувати секретним указом, який направив до уряду минулого тижня. За даними видання, цей закон має надати Росії пріоритетне право купувати будь-які західні активи для продажу зі "значною знижкою".

Водночас на території країни-агресорки продовжують переслідувати всіх, хто незгоден з політикою Кремля. Так, днями повідомлялося, що в Ростові-на-Дону у спецприймальнику помер активіст, який поширював листівки українського проекту "Хочу жити" щодо здачі російських окупантів у полон. Адвокатка 40-річного Анатолія Березікова припускає, що його могли закатувати до смерті – раніше вона фіксувала на його тілі сліди від застосування електрошокера. 

Вас також можуть зацікавити новини: