Дитині ампутували пальці на руках і стопи / фото УНІАН

У Росії однорічна дитина через недбалість лікарів буквально залишилася без рук та ніг – хлопчику частково ампутували пальці на руках, стопи та третину гомілки.

Про інцидент пише "Сноб".

Зазначається, що медики "швидкої допомоги" двічі приїжджали на виклик, не розпізнали серйозне захворювання та підробили підпис матері пацієнта про відмову госпіталізації.

Відео дня

За словами мами хлопчика, у перших числах січня 2020 року у сина піднялася температура, і вона викликала "швидку".

Читайте такожУ Росії чоловік помер після жорстокого жарту лікаряПрибулі на виклик медики не помітили посинілі кінцівки дитини та порадили "розтирати хворого водою кімнатної температури".

Стан малюка не поліпшувався, "швидку" викликали повторно, але і цього разу лікарі не звернули належної уваги на стан дитини. Лише на третій виклик, коли хлопчик став фіолетового кольору, його госпіталізували. У реанімації він пробув близько 20 днів.

У підсумку медики поставили діагноз "великі некрози м'яких тканин верхніх і нижніх кінцівок з поразок пальців кистей і стоп", "порушення кровообігу обох стоп" та "менінгококова інфекція". Щеплення від неї дітям ставлять у два роки, а хворому на момент захворювання був один рік і чотири місяці.

У лікарні у хлопчика почалася суха гангрена, і лікарі запропонували ампутацію кінцівок, але мати малюка не втрачала надію та вирішила відвезти сина у Москву.

"У лікарні медики сказали, що потрібна вичікувальна тактика – три місяці вони чекали, коли мертва тканина сама відокремиться від живої, щоб не ампутувати зайве. Але потім вони констатували, що пальчики у Артема почали самі відвалюватися – без хірургічного втручання", – розповіла жінка.

Дитині ампутували пальці на руках та стопи / фото snob.ru

Хлопчику довелося частково ампутувати пальці на руках, стопи та третину гомілки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як у Росії після похорону "воскрес з мертвих" літній чоловік.

Вас також можуть зацікавити новини