Ілюстрація / REUTERS

Британська компанія Verisk Maplecroft, що спеціалізується на консультуванні в області ризиків, випустила доповідь про те, як зростання автоматизації на виробничих підприємствах в бідних країнах може негативно позначитися на стані ринку праці.

Як передає "Комерсант", дослідники відзначають, що в найближчі 20 років у таких країнах, як В'єтнам, Індонезія, Таїланд і Камбоджа через автоматизацію можуть втратити робочі місця 56% нинішніх робочих найбільших місцевих виробничих центрів. Враховуючи стан економіки та місцевих ринків праці, дослідники вважають, що це призведе до зростання рабства і торгівлі людьми.

Читайте такожСекс-роботів навчать відмовляти чоловікам після інциденту з безладними зв'язками їхньої колеги

Відео дня

Експерти стверджують, що люди, які втратили роботу та не мають належної кваліфікації для швидкої адаптації або не володіють належним рівнем соціальної підтримки, будуть змушені конкурувати за робочі місця з низькою оплатою і кваліфікацією. Це скоріше за все призведе до зростання експлуатації таких робітників.

У дослідженні говориться, що найбільше можуть постраждати робітники, зайняті в таких сферах, як сільське господарство, промислове виробництво, будівництво, роздрібна торгівля і сфера послуг. Особливо можуть постраждати працівники, зайняті на підприємствах з пошиття одягу та взуття.

Експерти стверджують, що урядам варто вжити заходів для адаптації та освіти майбутніх поколінь, а компаніям, які впроваджують нові технології - робити цей процес поступовим.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно компанія Disney представила роботів-каскадерів, які замінять людей.