Ілюстрація  / REUTERS

У російському космічному агентстві «Роскосмос» заявляють, що мають намір перевірити, чи висаджували американські астронавти на Місяць.

Читайте такожУ США симуляцію життя на Марсі переформатували під колонію на Місяці

Про це заявив голова «Роскосмосу» Дмитро Рогозін на зустрічі з президентом Молдови Ігорем Додоном під час відвідин компанії «Російські космічні системи», передає радіо Свобода.

Відео дня

«Ми таке завдання поставили – полетіти перевірити: чи були вони чи ні… Вони кажуть, що були, ми перевіримо», – цитують Рогозіна російські ЗМІ.

Він також повідомив, що російська держкорпорація «Роскосмос» і американська NASA вже почали готувати екіпажі до роботи в екстремальних умовах місячної орбіти.

Напередодні Рогозін заявив, що в кінці 2020-х років планується почати будівництво російської місячної бази, а перша висадка російських космонавтів на Місяць запланована на початок 2030-х років.

У вересні Дмитро Рогозін заявляв, що Росія не хоче брати участь в американському проекті навколомісячної станції Lunar Orbital Platform – Gateway (Deep Space gateway) «на других ролях». «Ми створюємо свою транспортну систему», – повідомив тоді голова «Роскосмосу». Він пообіцяв, що Росія створить власну місячну наукову станцію спільно з країнами БРІКС (Бразилією, Індією, Китаєм).