Наприкінці жовтня очікується дводенна магнітна буря / ua.depositphotos.com

Кінець жовтня відзначиться потужною магнітною бурею, що може нашкодити нашому самопочуттю. Геомагнітна буря триватиме два дні і у свій пік досягне 6 балів – це найвищий показник за весь місяць.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі в жовтні: небезпечні дати

Геомагнітна буря / фото tesis.lebedev.ru

Сильна магнітна буря триватиме два дні – 30 і 31 жовтня. У свій пік вона досягне 6 балів. Наступного місяця сильних бур не буде, проте середня сонячна активність прогнозується 6 листопада.

Відео дня
Магнітні бурі в жовтні / фото tesis.lebedev.ru

Підвищена сонячна активність очікується з 9 години 30 жовтня до середини дня 31 жовтня.

Геомагнітні бурі: вплив на здоров'я

Найсильніше впливу магнітних бур схильні люди похилого віку, вагітні жінки і власники хронічних захворювань. У дні магнітної бурі можуть виникати такі симптоми:

  • головний біль;
  • запаморочення;
  • нудота;
  • біль у спині та суглобах;
  • загострення хронічних захворювань;
  • біль в серці;
  • безсоння або сонливість.

Зарицький Олександр, лікар-невролог Київської міської клінічної лікарні № 7: "Магнітні бурі впливають в основному на тих людей, у яких вже є певні хронічні патології, можливо, не виявлені. Тому я рекомендую регулярно робити обстеження свого організму.

У такі дні бажано не займатися важкою роботою. Особливо не рекомендується розумове навантаження. Я раджу скоротити свій робочий день і більше відпочивати вдома або прогулятися на свіжому повітрі, якщо дозволяють погодні умови

Якщо болить голова при магнітних бурях, я раджу регулярно вимірювати тиск. У разі незначного зниження може допомогти і чашечка міцної кави. Але все ж краще не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря ".