Предмет датується не пізніше, ніж 1798 року / фото Андрій Красножон/Facebook

У Білгород-Дністровському районі Одеської області під час розкопок в Аккерманській фортеці виявлено скляну пляшку часів Османської імперії.

Про це в Facebook повідомив одеський історик Андрій Красножон.

Читайте такожУ Мексиці знайшли дивні колони із зображенням рогатих людей, яким 1,5 тисячі років (фото)

Відео дня

«Цінний предмет, знайдений на розкопках - завжди приємно. А, якщо він ще й скляний - приємно подвійно. Пляшку дістали без пошкоджень. Османська імперія, XVIII століття... Всередині рідина. Прозора. Білого кольору», - повідомив Красножон.

Він вважає, що знайдений предмет, виявлений під час археологічної експедиції, датується не пізніше 1798 року. Також не виключено, що посудину було завезено на цю територію з іншої країни.

фото Андрій Красножон/Facebook

Довідка УНІАН. Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця є історико-архітектурною пам'яткою. Це один із найпопулярніших туристичних об'єктів півдня України. Точна дата початку будівництва Аккерманської фортеці невідома. Більшість істориків засновниками фортеці вважають генуезців, які прийшли в Причорномор'я в XIII столітті.

За іншими даними, її споруджено в XV столітті, будувалась 200 років. Це - одна з найбільших і найпотужніших споруд тих часів на території сучасної України. Будова з каменю вапняку загальною площею трохи більше 9 га стоїть на високому скелястому березі Дністровського лиману. З трьох боків оточена ровом, який у стародавні часи заповнювався водою, ширина його близько 14 м, а початкова глибина - 22 м. Протяжність оборонних стін - близько 2,5 км, висота стін і веж від 5 до 15 м, товщина від 1, 5 до 5 м.

Як повідомляв УНІАН, учені виявили на території археологічної пам'ятки Мамай-Гора в Запорізькій області ряд нових поховань і артефактів.