26-28 березня у Міжнародному виставковому центрі у Києві відбудеться XIV Міжнародна виставка UІTT 2008 "Україна - подорожі і туризм".

Як повідомив керівник державної служби туризму та курортів України Анатолій ПАХЛЯ сьогодні на прес-конференції в УНІАН, виставка відбуватиметься 14-й рік поспіль і традиційно стане місцем зустрічі туристичних операторів, авіакомпаній, туристичних агентств, національних і регіональних туристичних комітетів, страхових компаній, готелів, курортів.

Цього року на виставці буде представлено продукцію понад 850 компаній з 60 країн.

Відео дня

Зокрема, на виставці будуть національні стенди Австрії, Болгарії, Греції, Домініканської Республіки, Єгипту, Ізраїлю, Індії, Йорданії, Іспанії, Італії, Кіпру, Кореї, Литви, Малайзії, Норвегії, Польщі, Словаччини, Словенії, Таїланду, Тунісу, Угорщини, Франції, Чеської Республіки.

Участь у виставці візьмуть міністри, заступники міністрів по туризму з 25 країн світу.

А.ПАХЛЯ наголосив, що на цьогорічній виставці організатори намагатимуться максимально продемонструвати туристичний потенціал України. “Для нас це принципове питання”, - наголосив він, зауваживши, що завдяки таким виставкам розвивається внутрішній туризм, а також збільшується динаміка відвідувань України іноземними туристами.

Він навів статистичні дані, згідно з якими торік туристичний потік в Україну становив 23 мільйони осіб, що на 22% більше, ніж у 2006 році.

Важливою складовою української частини виставки буде презентація регіонів, які прийматимуть у себе Євро-2012, а також суміжних регіонів, які надаватимуть туристичні послуги.

Організатори очікують, що на відкритті виставки побуває Президент України Віктор ЮЩЕНКО.