Вокал дітям викладають російською / Скріншот

У державній муніципальній школі мистецтв у Києві не можуть нічого вигадати, щоб діти  розспівувалися українською мовою.

Про це у Facebook написав батько однієї з учениць, журналіст Богдан Кутєпов. За його словами, вчителька, яка викладає у його доньки, молода, вона з Херсона. 

Читайте такожПопросив принести меню українською: з'явилася інша версія побиття підполковника в Маріуполі

Відео дня

"Вчителька молода, її по-людськи шкода, вона з Херсона, а там усе було російською. Але не вірю, що не існує вправ українською. Не кажучи вже про те, що не хотілося б, щоб першу ж пісню, яку розучить Ніна, була піснею Алли Пугачової: виконавиці з санкційного списку, яка вважає Крим Росією", - йдеться у його повідомленні.

Викладачка заявила, що розмовлятиме з його донькою українською, а от на сольфеджіо, за її словами, навряд чи знайдуть україномовного вчителя.

"Я поговорила з керівництвом, пропоную так: я буду розмовляти з Ніною українською, але все розспівування російською, зрозумійте - інших немає, є тільки одна академічна база. Добре, Пугачову співати не будемо, будемо англійські пісні. Але все вправи російською...", - заявила викладачка з вокалу.

Раніше у Львові в поїзді "Миколаїв - Івано-Франківськ" розгорівся мовний скандал: там провідниця відмовилася розмовляти з пасажиром українською мовою й нагрубила йому.