В Одеській області правоохоронці ліквідували підпільний алкогольний цех, вилучивши 3 тонни продукції / khar.gp.gov.ua

В Одеській області правоохоронці виявили нелегальний цех з виробництва алкогольної продукції.

Як повідомив УНІАН помічник начальника Ізмаїльського прикордонного загону - начальник прес-служби загону Ігор Перегняк, вчора, 4 грудня, велику партію спирту, алкогольної продукції та сигарет виявили оперативники Південного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з представниками регіонального главку ДФС.

Читайте такожНа Житомирщині викрили підпільний горілчаний цех, вилучивши 2,5 тисячі літрів фальсифікату та обладнання

Відео дня

Зазначається, що процесуальні дії проводилися на основі постанови Приморського районного суду Одеси.

Зокрема, вчора в ході обшуків у місті Ізмаїлі та в одному з сіл Кілійського району спільна оглядова група виявила майже 3 тонни алкогольної продукції (спирт, горілка, коньяк, шампанське), а також понад 8 тисяч пачок сигарет.

Як зазначив Перегняк, встановлено, що в Ізмаїлі зловмисники організували підпільний цех з виготовлення сурогатної алкогольної продукції, з відповідним обладнанням, електронасосом, шлангами, різними за місткістю бочками, каністрами тощо.

«Готову продукцію розвозили і збували в прикордонних контрольованих районах. Коли чергова партія мала надійти на прилавок одного з магазинів, правоохоронці взяли зловмисників на гарячому», - зазначив Перегняк.

Підакцизні товари та мікроавтобус Ford, яким доставлявся контрафакт, вилучено. Тривають слідчі дії. Сума вилученого становить понад 1 мільйон гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні в Чернівцях в підпільних цехах вилучили 45 тонн підробної кави.