Кожна сторінка календаря – це історія окремого слова, яке увійшло в лексикон військових / фото "Повернись живим"

Сьогодні, 11 грудня, Благодійний фонд «Повернись живим» в Дніпрі презентував п’ятий благодійний календар. Цього року він присвячений військовим неологізмам та показує вплив війни на мову.

Кожна сторінка календаря – це історія окремого слова, яке увійшло в лексикон військових. Вперше для створення календаря Фонд залучив художника-ілюстратора, який створив серію зображень у стилі старої «енциклопедичної» графіки.

Ідея календаря належить креативному директору Фонду Олексію Новікову, ілюстрації виконав український художник Олександр Ком’яхов.

Відео дня

Читайте такожВ Дніпрі сьогодні пройде акція на підтримку військовополонених українців

Засновник Фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега зазначив: «Минулого року в нас були сюрреалістичні фото на тему військової їжі і це був дуже нестандартний календар. Цього ж року календар присвячений мові на війні».

Він зауважив, що багато з нас в побуті починають використовувати слова, яких раніше не було в нашій мові, наприклад: «плюс-плюс», «4-5-0» та інші.

«Цей календар ілюструє графічно ці слова, він звертає увагу на війну і закликає допомагати українській армії» – підкреслив Дейнега.

Перше передзамовлення календаря (ще до презентації) зробив радник голови Дніпропетровської ОДА, бізнесмен Юрій Голик. За ці кошти був придбаний тепловізор і сьогодні його передали представнику 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

Під час презентації Голик наголосив: «Календар унікальний, він показує неологізми, які використовують наші військові, наші герої. І саме завдяки їм ми з вами живемо в мирному місті».

Календар ви можете замовити тут. Усі благодійні внески за календарі будуть використані для закупівлі тепловізійної техніки для українських військових.

Додаткова інформація за телефоном: (066) 987 99 50