На Дніпропетровщині перша парафія УПЦ МП приєдналася до ПЦУ / фото Адміністрація Президента України

На Дніпропетровщині перша парафія колишньої Української православної церкви Московського патріархату приєдналася до Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської єпархії ПЦУ.

«14 січня керуючий Дніпровською єпархією преосвященнійший владика Симеон відвідав Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району, який перший, у нашій області, перейшов до помісної церкви», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Василь Пишний, канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський з кліром та запрошене духовенство.

Читайте такожВ Одеській області перша парафія УПЦ МП вирішила перейти до ПЦУ

Зазначається, що після молитви єпископ Симеон очолив подячний молебень, «засіяв» парафіян та привітав отця Василія з днем ангела, відзначивши його благословенною грамотою, а також усю громаду, яка понад 20 років постійно молилась за українську церкву.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.