Ілюстрація \ REUTERS

В тимчасово окупованому Криму, в селі Оріхове Сакського району російські силовики провели обшук в будинку проукраїнського активіста Олега Приходька.

Читайте такожВ окупованому Криму закрили справу проти кримського татарина через пост у соцмережі

Про це видання Крим.Реалії повідомив сам активіст. «Проводили вчора (8 лютого - УНІАН) обшук. Був цілий натовп силовиків зі зброєю. Забрали мій і дружини комп'ютер, телефон, українську символіку, прапори. Навіть у машині. Також забрали макети німецьких автоматів. Обшук вони пояснили тим, що вночі в Саках були розбиті могили радянських льотчиків, намальована свастика. І вони чомусь вирішили прийти до мене», - повідомив Приходько.

Відео дня

За словами активіста, після обшуку його відвезли до Сімферополя, де переписували всі контакти з телефону, проводили бесіду і повідомили про проведення експертизи вилучених предметів.

«Російські силовики публічно не коментують проведення обшуку в Приходька. Підтвердження інформації активіста з інших джерел поки що немає», - наголошується в повідомленні видання.

Видання нагадує, що в червні 2016 року російські силовики вже затримували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Кримськотатарського ресурсного центру, в 2018 році на території окупованого Криму російські силовики провели 92 обшуки, 75 з яких - в будинках представників кримськотатарського народу.