Також є ідея зробити простір під Майданом в стилі хай-тек, залишивши там мінімум потрібних закладів / УНІАН

Влада Києва планує реконструювати підземний перехід під Майданом Незалежності та не виключає створенням там музейного простору.

Про це виконувач обов’язків директора Департаменту благоустрою КМДА Тарас Панчій повідомив виданню «Вечірній Київ».

«У переходу під головною площею країни має бути цивілізований вигляд. Тут зробили ремонт, прибрали частину кіосків, але сюди знову заїхала стихійна торгівля. До того ж реконструкції славнозвісної «труби» поки не відбулося, тільки поточний ремонт. Зараз балансоутримувач – районне шляхоексплуатаційне управління – збирає предпроектні пропозиції для подальшого оновлення переходу. Департамент економіки та інвестицій проводитиме конкурс на найкращий проект», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожСуд відмовив у знятті арешту з ділянки, де зводитимуть Музей Революції гідності

За словами Панчія, влада міста має намір повністю оновити підземний простір.

"Поки є такі ідеї: зробити там музей, оформити й розмістити світлини стародавнього, старого й сучасного Києва за формулою: «що було на окремих ділянках міста в різні часи й що є зараз». Друга ідея – зробити простір під Майданом у стилі хай-тек, залишивши там мінімум потрібних закладів – маленьких кафе, обмінних та інформаційно-туристичних пунктів, магазинів з сувенірами", - повідомив він.

Як зазначає видання, нині весь перехід під Майданом Незалежності знову заставлений ятками несанкціонованої торгівлі, квітами, тут ночує й переховується від негоди багато безхатченків.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2018 року в переході на Майдані Незалежності у столиці почали демонтувати Мафи та закривати вбудовані магазинчики.

У КМДА пояснили, що це пов’язано із завершенням чинності відповідних дозвільних документів.