Василь Мельников у суді під час обрання запобіжного заходу / фото Антон Страшко/ТСН

Відсторонений судом від виконання службових обов’язків співробітник Подільського районного управління поліції Василь Мельников, який 9 лютого побив активіста, ходить на роботу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, коментуючи заяву адвоката Мельникова про те, що його підзахисний ходить на роботу, щоб йому не зарахували прогули.

“Я думаю, що він відсторонений від несення служби, тобто він не несе поліцейську службу, але на роботу він може з’являтися, щоб якимось чином табелюватися чи ще щось, але судовий припис щодо відсторонення від служби виконується”, - сказав Шевченко.

Відео дня
фото facebook.com/romabra

Як повідомляв УНІАН, Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно Василя Мельникова за перевищення влади та службових повноважень під час затримання громадських активістів 9 лютого у приміщенні Подільського управління поліції.

Також суд відсторонив його від виконання службових обов’язків строком на 2 місяці і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 115 тис. грн. Після сплати застави Мельников вийшов на волю.

Читайте такожПобиття активістів С14: в поліції розцінюють як погрозу збір даних про співробітників - волонтер

Довідка УНІАН. 9 лютого поліцейські затримали й побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції у м. Києві на вул. Хорива, 20 Затриманих відпустили, проте конфісковані особисті речі їм не повернули. Активісти та їх прихильники намагалися дізнатися, коли їм повернуть речі, однак в ході сутички правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

Того ж дня у поліції заявили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальних провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" та "Хуліганство". Повідомлялося, що внаслідок сутички трьох поліцейських із травмами госпіталізували.

Адвокат затриманих Масі Найєм повідомив, що було затримано щонайменше 8 активістів організації С14, їм інкримінують вчинення групового хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Пізніше всіх затриманих відпустили.

За фактом побиття активістів організації С14 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

14 лютого голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що чотирьом особам було оголошено про підозри за спробу прорватися в управління поліції Подільського району Києва.

За його інформацією, підозри оголошено за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу".